Србија - Хрватска, за финале Европског првенства!

Хрвати преокретом заказали борбу за финале са Србијом! Репрезентативци Хрватске победили су Црну Гору у четвртфиналу Европског првенства у Барселони.  Дуел две најјаче селекције на свету заказан за четвртак у 20. 30. Улог ће бити медаља!

Остали спортови 24.07.2018 | 22:25
Србија - Хрватска, за финале Европског првенства!
Хрвати су савладали Црногорце резултатом 9:7 (1:2, 1:2, 4:2, 3:1).

Црна Гора је много боље ушла у меч и водила током целог првог полувремена и већине треће четвртине.

У тим тренуцима меча Црна Гора је била знатно бољи ривал, показивала је више жеље за тријумфом и није изгледало као да може олако да испусти предност. 

Ипак, Хрватска, актуелни светски шампион, долази до великог преокрета против индиспонираних Црногораца, којима је концентрација све више и више падала што је меч даље одмицао. 

Неколико брзих и лоших одлука у нападу и падова концентрације у одбрани, док су још водили, костали су Црну Гору пласмана у финале. 

Хрватска је тако заказала меч са Србијом у полуфиналу Европског првенства и тиме гледаоцима приредила још један 'класик' светских размера. 

Меч полуфинала између 'Делфина' и Хрвата заказан је за четвртак.

И овог лета гледаћемо ватерполо спектакл,

Србија - Хрватска!

У полуфиналу Европског првенства у Барселони на једној страни биће српски тим, актуелни власник олимпијског и европског злата, а на другој хрватски тим, актуелни светски шампион, који је прошлог лета у Будимпешти и прекинуо доминацију "делфина" свим такмичењима.

Екипа Дејана Савића изборила је учешће у тој утакмици у великом стилу, победом против Мађарске после фуриозног отварања утакмице (5:0). Неколико сати касније, изабраници Ивице Туцка одиграли су најлошије полувреме на турниру, али су у наставку ипак нашли начин да "сломе" Црногорце и да уђу у полуфинале.

Хрватска - Црна Гора 9:7 (1:2, 1:2, 4:2, 3:1)

Велики "Еx-Yу" дерби заказан је за четвртак у 20.30 часова".

Прошлог лета Срби и Хрвати срели су се такође у полуфиналу, у којем су "плесали" Андрија Прлаиновић и сада одсутни Сандро Сукно, који је у међувремену био на операцији срца у САД. Било је то заиста финале пре финала и овај дерби имаће исти значај и сада у Шпанији, где ће други полуфинални пар чинити победници дуела Шпанија-Грчка и Италија - Русија.

БАЗЕН: "Бернат Пикорнељ". ГЛЕДАЛАЦА: 3.000. СУДИЈЕ: Ставридис (Грчка), Бух (Шпанија). ИГРАЧ ВИШЕ: Хрватска 11 (6), Црна Гора 13 (5). ПЕТЕРЦИ: Хрватска 2 (2)

ХРВАТСКА: Бијач, Мацан 1, Фатовић 1, Лончар 1, Јоковић 1 (1), Буљубашић 2, Вукићевић 1, Бушље 1, Ловре, Врлић, Шетка 1, Гарсија Гадеа, Марцелић.

ЦРНА ГОРА: Лазовић, Бргуљан, Драшковић, Петковић 2, Ђ. Радовић, А. Радовић, Јановић 2, Ђурђић, Ивовић 2, Мишић, Чучковић, Спаић 1, Шћепановић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар