Srbija - Hrvatska, za finale Evropskog prvenstva!

Hrvati preokretom zakazali borbu za finale sa Srbijom! Reprezentativci Hrvatske pobedili su Crnu Goru u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Barseloni.  Duel dve najjače selekcije na svetu zakazan za četvrtak u 20. 30. Ulog će biti medalja!

Ostali sportovi 24.07.2018 | 22:25
Srbija - Hrvatska, za finale Evropskog prvenstva!
Hrvati su savladali Crnogorce rezultatom 9:7 (1:2, 1:2, 4:2, 3:1).

Crna Gora je mnogo bolje ušla u meč i vodila tokom celog prvog poluvremena i većine treće četvrtine.

U tim trenucima meča Crna Gora je bila znatno bolji rival, pokazivala je više želje za trijumfom i nije izgledalo kao da može olako da ispusti prednost. 

Ipak, Hrvatska, aktuelni svetski šampion, dolazi do velikog preokreta protiv indisponiranih Crnogoraca, kojima je koncentracija sve više i više padala što je meč dalje odmicao. 

Nekoliko brzih i loših odluka u napadu i padova koncentracije u odbrani, dok su još vodili, kostali su Crnu Goru plasmana u finale. 

Hrvatska je tako zakazala meč sa Srbijom u polufinalu Evropskog prvenstva i time gledaocima priredila još jedan 'klasik' svetskih razmera. 

Meč polufinala između 'Delfina' i Hrvata zakazan je za četvrtak.

I ovog leta gledaćemo vaterpolo spektakl,

Srbija - Hrvatska!

U polufinalu Evropskog prvenstva u Barseloni na jednoj strani biće srpski tim, aktuelni vlasnik olimpijskog i evropskog zlata, a na drugoj hrvatski tim, aktuelni svetski šampion, koji je prošlog leta u Budimpešti i prekinuo dominaciju "delfina" svim takmičenjima.

Ekipa Dejana Savića izborila je učešće u toj utakmici u velikom stilu, pobedom protiv Mađarske posle furioznog otvaranja utakmice (5:0). Nekoliko sati kasnije, izabranici Ivice Tucka odigrali su najlošije poluvreme na turniru, ali su u nastavku ipak našli način da "slome" Crnogorce i da uđu u polufinale.

Hrvatska - Crna Gora 9:7 (1:2, 1:2, 4:2, 3:1)

Veliki "Ex-Yu" derbi zakazan je za četvrtak u 20.30 časova".

Prošlog leta Srbi i Hrvati sreli su se takođe u polufinalu, u kojem su "plesali" Andrija Prlainović i sada odsutni Sandro Sukno, koji je u međuvremenu bio na operaciji srca u SAD. Bilo je to zaista finale pre finala i ovaj derbi imaće isti značaj i sada u Španiji, gde će drugi polufinalni par činiti pobednici duela Španija-Grčka i Italija - Rusija.

BAZEN: "Bernat Pikornelj". GLEDALACA: 3.000. SUDIJE: Stavridis (Grčka), Buh (Španija). IGRAČ VIŠE: Hrvatska 11 (6), Crna Gora 13 (5). PETERCI: Hrvatska 2 (2)

HRVATSKA: Bijač, Macan 1, Fatović 1, Lončar 1, Joković 1 (1), Buljubašić 2, Vukićević 1, Bušlje 1, Lovre, Vrlić, Šetka 1, Garsija Gadea, Marcelić.

CRNA GORA: Lazović, Brguljan, Drašković, Petković 2, Đ. Radović, A. Radović, Janović 2, Đurđić, Ivović 2, Mišić, Čučković, Spaić 1, Šćepanović.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar