Нови топли талас стиже у Европу

Екстремни временски услови створили су велике проблеме у дијеловима Европе. Грчка се већ данима бори с катастрофалним пожарима у којима је досад умрло најмање 74 људи, док је Шведску захватио незапамћени топлотни талас.

Свијет 24.07.2018 | 20:42
Нови топли талас стиже у Европу
Метеоролошки сервис АццуWеатхер објавио је данас упозорење на нови опасни талас врућине који средином седмице долази у Европу.

Како пише АццуWеатхер, нови талас врућине захватиће подручје од Шпаније па све до Скандинавије. Грчку би требао заобићи, као и подручје наше регије.

"Сви становници ових подручја биће у великом ризику од болести повезаних с великим врућинама, посебно старији и дјеца", упозоравају метеоролози АццуWеатхера, а преноси индеx.хр.

У неким подручјима очекују се највише температуре ове године, на примјер у Мадриду, Паризу, Франкфурту, Амстердаму и Стоцкхолму. Температуре ће расти и до 40 степени, а освјежење неће стићи ни по ноћи.

Врхунац овог таласа врућине очекује се у четвртак и петак.

У суботу ће подручје од Француске до Шведске захватили промјена времена. Очекује се пристизање хладнијег ваздуха што ће довести до локалног развоја олујних невремена.

Нестабилно вријеме с грмљавинским олујама наставиће се широм тог подручја током недјеље и понедјељка.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хуу

25.07.2018 05:01

Све се окренуло против народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаа

25.07.2018 19:09

Па и сам народ се окренуо против себе.