Novi topli talas stiže u Evropu

Ekstremni vremenski uslovi stvorili su velike probleme u dijelovima Evrope. Grčka se već danima bori s katastrofalnim požarima u kojima je dosad umrlo najmanje 74 ljudi, dok je Švedsku zahvatio nezapamćeni toplotni talas.

Svijet 24.07.2018 | 20:42
Novi topli talas stiže u Evropu
Meteorološki servis AccuWeather objavio je danas upozorenje na novi opasni talas vrućine koji sredinom sedmice dolazi u Evropu.

Kako piše AccuWeather, novi talas vrućine zahvatiće područje od Španije pa sve do Skandinavije. Grčku bi trebao zaobići, kao i područje naše regije.

"Svi stanovnici ovih područja biće u velikom riziku od bolesti povezanih s velikim vrućinama, posebno stariji i djeca", upozoravaju meteorolozi AccuWeathera, a prenosi index.hr.

U nekim područjima očekuju se najviše temperature ove godine, na primjer u Madridu, Parizu, Frankfurtu, Amsterdamu i Stockholmu. Temperature će rasti i do 40 stepeni, a osvježenje neće stići ni po noći.

Vrhunac ovog talasa vrućine očekuje se u četvrtak i petak.

U subotu će područje od Francuske do Švedske zahvatili promjena vremena. Očekuje se pristizanje hladnijeg vazduha što će dovesti do lokalnog razvoja olujnih nevremena.

Nestabilno vrijeme s grmljavinskim olujama nastaviće se širom tog područja tokom nedjelje i ponedjeljka.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Huu

25.07.2018 05:01

Sve se okrenulo protiv naroda.

ODGOVORITE
Name

Haa

25.07.2018 19:09

Pa i sam narod se okrenuo protiv sebe.