Морамо задржати младе у БиХ

Министар безбједности Босне и Херцеговине Драган Мектић састао се данас са амбасадором Руске Федерације у БиХ Петром Иванцовим са којим је разговарао о актуелним безбједносним изазовима и будућој сарадњи.

Босна и Херцеговина 24.07.2018 | 20:00
Морамо задржати младе у БиХ
Министар Мектић је указао да постоји простор и потреба за проширење сарадње у области безбједности са Руском Федерацијом те предложио измјене и допуне постојећег споразума о полицијској сарадњи, како би се унаприједили односи и размјена информација, посебно у области борбе против организираног криминала и тероризма.

„Потребно је да ојачамо институционалну сарадњу у свим областима за које се укаже потреба", казао је Мектић.

Говорећи о актуелној политичкој ситуацији у БиХ, министар Мектић је указао на неодговорност политичара који својим понашањем и изјавама утичу и на безбједносну ситуацију.

„Због тога одбацујем било какву екстремистичку и националистичку реторику, која би могла бити пријетња безбједности и стабилности. Такво понашање могу да допусте само они политичари који су осигурали резервне дестинације и адресе за себе и своје породице.

Резултат такве неодговорне политике је да све више младих одлази и да постајемо земља стараца. То морамо зауставити, пружити сигурност и охрабрити младе да остају на овим просторима“, казао је Мектић.

(БН) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Дрр мрр

24.07.2018 18:05

Са тим русом сигурно цете их зауставит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

24.07.2018 18:07

Једино ако примените рецепт Енвера Хоџе. Минирајте границе и окружите их жицом. Онда ће остати они мање храбри. Храбрији ће и тад кренути да се спашавају од ваших визија и ваше способности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ходза

25.07.2018 07:29

Само нек се спасавају, прејаке су ми ове прице да нама који остајемо треба бити зао ових сто одосе:))) Цао пријатно.

Name

АЛБАТРОС

24.07.2018 18:10

А, од чега ће живити уколико остану? Боље да Сдс понуди Програм останка младих, ако има ко направити...?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

24.07.2018 19:42

Ако Снсд и њихова коалиција остану на власти у било ком облику и на било ком нивоу па било то и мјесна заједница нема партије која мозе да несто поправи па ни СДС за коју цу да гласам.