Moramo zadržati mlade u BiH

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim sa kojim je razgovarao o aktuelnim bezbjednosnim izazovima i budućoj saradnji.

Bosna i Hercegovina 24.07.2018 | 20:00
Moramo zadržati mlade u BiH
Ministar Mektić je ukazao da postoji prostor i potreba za proširenje saradnje u oblasti bezbjednosti sa Ruskom Federacijom te predložio izmjene i dopune postojećeg sporazuma o policijskoj saradnji, kako bi se unaprijedili odnosi i razmjena informacija, posebno u oblasti borbe protiv organiziranog kriminala i terorizma.

„Potrebno je da ojačamo institucionalnu saradnju u svim oblastima za koje se ukaže potreba", kazao je Mektić.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, ministar Mektić je ukazao na neodgovornost političara koji svojim ponašanjem i izjavama utiču i na bezbjednosnu situaciju.

„Zbog toga odbacujem bilo kakvu ekstremističku i nacionalističku retoriku, koja bi mogla biti prijetnja bezbjednosti i stabilnosti. Takvo ponašanje mogu da dopuste samo oni političari koji su osigurali rezervne destinacije i adrese za sebe i svoje porodice.

Rezultat takve neodgovorne politike je da sve više mladih odlazi i da postajemo zemlja staraca. To moramo zaustaviti, pružiti sigurnost i ohrabriti mlade da ostaju na ovim prostorima“, kazao je Mektić.

(BN) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Drr mrr

24.07.2018 18:05

Sa tim rusom sigurno cete ih zaustavit.

ODGOVORITE
Name

Sa strane

24.07.2018 18:07

Jedino ako primenite recept Envera Hodže. Minirajte granice i okružite ih žicom. Onda će ostati oni manje hrabri. Hrabriji će i tad krenuti da se spašavaju od vaših vizija i vaše sposobnosti.

ODGOVORITE
Name

Hodza

25.07.2018 07:29

Samo nek se spasavaju, prejake su mi ove price da nama koji ostajemo treba biti zao ovih sto odose:))) Cao prijatno.

Name

ALBATROS

24.07.2018 18:10

A, od čega će živiti ukoliko ostanu? Bolje da Sds ponudi Program ostanka mladih, ako ima ko napraviti...?

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

24.07.2018 19:42

Ako Snsd i njihova koalicija ostanu na vlasti u bilo kom obliku i na bilo kom nivou pa bilo to i mjesna zajednica nema partije koja moze da nesto popravi pa ni SDS za koju cu da glasam.