ФИФА бира играча године: Ово је 10 номинованих!

Међу њима није и Нејмар. . .  Кандидати за Златну лопту: Нема Нејмара! Ко ће парирати Роналду? Најбоље од најбољих!

Фудбал 26.07.2018 | 22:00
ФИФА бира играча године: Ово је 10 номинованих!
ФИФА је раније данас објавлила номинације за тренера године, а сада оно што све занима!

Награда за најбољег фудбалера света у избору ФИФА, која постоји тек од 2016. године и настала је после спора око елитнијег признања "златна лопта" коју додељује "Франс фудбал", биће одржана 24. септембра у Лондону и сигурно ће бити најнеизвеснија додела до сада!

Кристијано Роналдо је био лауерат претходне две године, а номинован је уз још девет кандидата за период од 3. јула 2017. до 15. јула 2018. године.

Ту су и Лео Меси (Аргентина, Барселона), који је био два пута другопласиран, Кевин де Брујне(Белгија, Сити), Еден Азар (Белгија, Челси), Антоан Гризман (Француска, Атлетико), Хари Кејн(Енглеска, Тотенхем), Килијан Мбапе (Француска, ПСЖ), Рафаел Варан (Француска, Реал Мадрид), Лука Модрић (Хрватска, Реал Мадрид) и Мохамед Салах (Египат, Ливерпул).

Изненађење, које то можда и није, јесте изостанак Нејмара, трећепласираног из 2017, који је имао  одличну прву сезону у ПСЖ-у до повреде у фебруару, али слаб Мундијал.

Многи сматрају да би било незаслужено да Меси и Роналдо, који су практично поделили све могуће награде у последњој деценији, и овога пута буду награђени, али тешко је утврдити ко је "фаворит из другог плана" у конкуренцији Мбапеа, Гризмана, Модрића...

Светско првенство тек што је завршено, а светлост дана угледала је скраћена листа кандидата за Златну лопту у организацији ФИФА, трећу откако се ова награда не додељује у сарадњи с листом Франце Фоотбалл.

Кристијано Роналдо је, наравно, предводник листе не само као освајач обе претходне награде, већ и као освајач Лиге шампиона и најбољи стрелац елитног клупског такмичења.

Комплетну листу чине још и Кевин де Брујне, Антоан Гризман, Еден Азар, Хари Кејн, Килијан Мбапе, Лионел Меси, Лука Модрић, Мохамед Салах и Рафаел Варан!

Највећи изостанак на овој листи је, наравно, Нејмаров! Не треба да подсећамо да је Бразилац прошлог лета напустио Барселону како би изашао из Месијеве сенке и пробао да освоји ову престижну награду у будућности, а његово име није се нашло међу десет кандидата.

Логично, пошто и није много тога урадио у прошлој сезони. Освојио је Лигу 1, али је добар део сезоне био повређен, а није се прославио ни на Мундијалу у Русији, где је Бразил елиминисан у четвртфиналу од Белгије.

Биће занимљиво видети ко ће бити највећи ривал Кристијану Роналду у борби за Златну лопту. Лионел Меси је освојио Примеру, Куп краља и Златну копачку, Лука Модрић је освојио Лигу шампиона и играо финале Светског првенства, док је Антоан Гризман, примера ради, узео Лигу Европе и трофеј светског шампиона!

У односу на прошлогодишњи избор нема ни Серхија Рамоса, те Ђиђија Буфона, Тонија Кроса, Марсела, Кантеа и Луиза Суареза, док су Мбапе, Салах, Кејн, Варан, Азар и Де Брујне први пут на скраћеној листи.

Фото: Ацтион Имагес

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар