Интервју - Дејан Тодоровић: Партизан? Разговарамо...

Репрезентативац Србије је говорио о прошлој сезони са Билбаом, односу са Александром Ђорђевићем и открио да је "на вези" са спортским директором Партизана.

Кошарка 27.07.2018 | 22:45
Интервју - Дејан Тодоровић: Партизан? Разговарамо...
Дејан Тодоровић (24) је прошле сезоне први пут у каријери био међу "топ" три опције у свом тиму и ту шансу је обилато искористио.

У дресу Билбаа у најбољој лиги у Европи је у просјеку биљежио 10,5, а у Еврокупу 13,5 поена по мечу што су му најбољи просјеци у каријери, а сјајне партије је примијетио Александар Ђорђевић па је Тодоровић у фебруару добио прилику да по први пут обуче дрес Србије.

А момак из Мркоњић Града није разочарао, напротив.

Тодоровић је јуну заблистао у Тбилисију, пружио одличну партију и са 24 поена дао енергију српској машини и "закуцао" Грузине.

Ипак, у Новом Саду против Њемачке је забиљежен и други пораз па тако Србија у други круг квалификација, који почиње у септембру, преноси четири побједе и иде на Грчку, Естонију, Израел...

"Сигурно да је добро искуство и да је задовољство играти за Србију, која је једна од јачих репрезентација на свијету. Било је супер, али мало смо киксали против Њемачке гдје нисмо имали среће у завршници. Изузетно сам задовољан како иду ствари у репрезентацији и надам се да ће селектор наставити да ме позива. Имам своје жеље и амбиције у животу, али и исто тако сам свјестан да у репрезентацији постоје врхунски играчи који су у њој изградили статус и каријеру тако да неће бити лако изборити мјесто у тиму за Мундобаскет. Салету сам рекао да сам увијек спреман да се одазовем позиву и ту сам за сваку помоћ која буде била потребна", рекао је Тодоровић не почетку разговора за МОНДО.

И поред одличне индивидуалне сезоне Тодоровић није успио да помогне Билбау да избори опстанак у Ендеси па су се популарни "људи у црном" преселили у другу лигу у којој се репрезентативац Србије "не види".

"Видјећемо шта ће бити даље, везан сам уговором али сигуран сам да не желим играти другу лигу. Истина је, постоји интересовање Мурсије и Тенерифа, али и још неких клубова. Сада чекам да се ријеши ситуација у Билбау јер су они ушли у стечај и ту се ријешава папирологија па то иде доста спорије".

Поред клубова из Шпаније, за услуге Тодоровића је заинтересован и Партизан који је тако обновио интересовање из периода када је крилни кошаркаш играо за Уникаху из Малаге.

"Партизан је такође један од заинтересованих клубова. Никола Лончар, спортски директор црно-бијелих, је са мном у контакту и доста смо причали. Они имају велику жељу да је дођем, али да будем искрен имам опције у Шпанији, већ дуго времена сам тамо и останак ми је прва опција. Али, никад се не зна".

Екипа МОНДА је Тодоровића затекла у Добоју гдје се за наредну сезону под будним оком тренера Дениса Седића припрема заједно са Огњеном Кузмићем.



Тодоровић је прошле године играо НБА лигу за Чикаго Булсе...

"Лијепо је отићи тамо, видиш играче који играју НБА лигу, научиш понешто и упознаш се са неким новим начином размишљања. Ипак, нисам драфтован играч и нико не полаже права на мене, а играчи са таквим статусом тамо баш и немају неку заштиту нити су приоритет. Ове године нисам желио да 'губим' вријеме и да ризикујем неку повреду".

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар