Intervju - Dejan Todorović: Partizan? Razgovaramo...

Reprezentativac Srbije je govorio o prošloj sezoni sa Bilbaom, odnosu sa Aleksandrom Đorđevićem i otkrio da je "na vezi" sa sportskim direktorom Partizana.

Košarka 27.07.2018 | 22:45
Intervju - Dejan Todorović: Partizan? Razgovaramo...
Dejan Todorović (24) je prošle sezone prvi put u karijeri bio među "top" tri opcije u svom timu i tu šansu je obilato iskoristio.

U dresu Bilbaa u najboljoj ligi u Evropi je u prosjeku bilježio 10,5, a u Evrokupu 13,5 poena po meču što su mu najbolji prosjeci u karijeri, a sjajne partije je primijetio Aleksandar Đorđević pa je Todorović u februaru dobio priliku da po prvi put obuče dres Srbije.

A momak iz Mrkonjić Grada nije razočarao, naprotiv.

Todorović je junu zablistao u Tbilisiju, pružio odličnu partiju i sa 24 poena dao energiju srpskoj mašini i "zakucao" Gruzine.

Ipak, u Novom Sadu protiv Njemačke je zabilježen i drugi poraz pa tako Srbija u drugi krug kvalifikacija, koji počinje u septembru, prenosi četiri pobjede i ide na Grčku, Estoniju, Izrael...

"Sigurno da je dobro iskustvo i da je zadovoljstvo igrati za Srbiju, koja je jedna od jačih reprezentacija na svijetu. Bilo je super, ali malo smo kiksali protiv Njemačke gdje nismo imali sreće u završnici. Izuzetno sam zadovoljan kako idu stvari u reprezentaciji i nadam se da će selektor nastaviti da me poziva. Imam svoje želje i ambicije u životu, ali i isto tako sam svjestan da u reprezentaciji postoje vrhunski igrači koji su u njoj izgradili status i karijeru tako da neće biti lako izboriti mjesto u timu za Mundobasket. Saletu sam rekao da sam uvijek spreman da se odazovem pozivu i tu sam za svaku pomoć koja bude bila potrebna", rekao je Todorović ne početku razgovora za MONDO.

I pored odlične individualne sezone Todorović nije uspio da pomogne Bilbau da izbori opstanak u Endesi pa su se popularni "ljudi u crnom" preselili u drugu ligu u kojoj se reprezentativac Srbije "ne vidi".

"Vidjećemo šta će biti dalje, vezan sam ugovorom ali siguran sam da ne želim igrati drugu ligu. Istina je, postoji interesovanje Mursije i Tenerifa, ali i još nekih klubova. Sada čekam da se riješi situacija u Bilbau jer su oni ušli u stečaj i tu se riješava papirologija pa to ide dosta sporije".

Pored klubova iz Španije, za usluge Todorovića je zainteresovan i Partizan koji je tako obnovio interesovanje iz perioda kada je krilni košarkaš igrao za Unikahu iz Malage.

"Partizan je takođe jedan od zainteresovanih klubova. Nikola Lončar, sportski direktor crno-bijelih, je sa mnom u kontaktu i dosta smo pričali. Oni imaju veliku želju da je dođem, ali da budem iskren imam opcije u Španiji, već dugo vremena sam tamo i ostanak mi je prva opcija. Ali, nikad se ne zna".

Ekipa MONDA je Todorovića zatekla u Doboju gdje se za narednu sezonu pod budnim okom trenera Denisa Sedića priprema zajedno sa Ognjenom Kuzmićem.



Todorović je prošle godine igrao NBA ligu za Čikago Bulse...

"Lijepo je otići tamo, vidiš igrače koji igraju NBA ligu, naučiš ponešto i upoznaš se sa nekim novim načinom razmišljanja. Ipak, nisam draftovan igrač i niko ne polaže prava na mene, a igrači sa takvim statusom tamo baš i nemaju neku zaštitu niti su prioritet. Ove godine nisam želio da 'gubim' vrijeme i da rizikujem neku povredu".

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar