Здјелар: Гробари, будите стрпљиви, имамо млад тим!

Партизан у четвртак увече игра први меч 2. кола квалификација за Лигу Европе, а везни фудбалер Саша Здјелар тражи од навијача црно-белих подршку и стрпљење.

Фудбал 24.07.2018 | 21:45
Здјелар: Гробари, будите стрпљиви, имамо млад тим!
Литвански Тракаи није много познато име у свету фудбала, али податак да је избацио фаворизовани Иртиш у двомечу 1. кола квалификација за Лигу Европе мора да буде упозорење за Партизан.

Након очекиваног и убедљивог тријумфа над Рударом из Пљеваља (укупан резултат 6:0), Партизан је одмах посрнуо у домаћој Суперлиги, што је навијаче Партизана разбеснело и разочарало, поготово што је титула означена као највећи приоритет ове сезоне.

Међутим, у Партизану кажу да је првенство тек почело и да тај кикс, ма колико непријатан, неће пореметити планове. Упоредо са тим, црно-бели желе да понове и успех у Европи. 

Да би се домогли групне фазе овог такмичења, црно-бели треба да најпре прескоче препреку звани Тракаи. 

Проблема пред овај меч има. Тренер Миродлав Ђукић може да рачуна само на једног класичног нападача - Рикарда Гомеша, јер су повређени Немања Николић и Огњен Ожеговић (после лакшег потреса мозга препоручено му је мировање до 72 сата), млади Ђорђе Јовановић није ни лиценциран за Европу. Мада уз Гомеша у нападу треба очекивати Ђорђа Ивановића.

За Лигу Европе ће бити пријављен и новајлија-повратник Милан "Лола" Смиљанић, који је задужио број 99, који иначе носи управо поменути Ђорђе Јовановић.

"Изненађења у фудбалу више нема, то је реченица која се сада стално изговара, али је имала потврду и кроз почетак квалификација, али и на завршеном Светском првенству у Русији. О екипи Тракаија не знамо много, али будући да је победила Иртиш који је био фаворит, говори да ни у једном тренутку нема потцењивања противника. Сигурно да је реч о доброј и организованој екипи о којој ћемо више сазнати кроз анализу", каже за клупски сајт везни фудбалер Саша Здјелар.

Он позива навијаче да дођу у што већем броју у четвртак увече (меч почиње у 20.30 часова) у Хумску.

"Очекивања су велика као и увек када играмо пред нашим навијачима, јер смо свесни дреса који носимо, а и њихових очекивања од сваког играча Партизана. Желео бих да навијачима поручим да буду стрпљиви, имамо добар тим, млад тим. Имамо три момка од 18 година и за све је потребно време, па и за њих. Уз то имамо доста нови играча што захтева време да се екипе уигра. Желим да их позовем да дођу у што већем броју, јер нам њихова подршка много значи", каже Здјелар.

Ако Партизан испуни очекивања, оправда улогу фаворита, у 3. колу квалификација играће против једног од два скандинавска клуба (дански Нордсјеланд или шведски АИК). Али, отом-потом...

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ПФЦ

24.07.2018 21:26

Па,просле године смо били стрпљиви,зар опет.

ОДГОВОРИТЕ