Zdjelar: Grobari, budite strpljivi, imamo mlad tim!

Partizan u četvrtak uveče igra prvi meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a vezni fudbaler Saša Zdjelar traži od navijača crno-belih podršku i strpljenje.

Fudbal 24.07.2018 | 21:45
Zdjelar: Grobari, budite strpljivi, imamo mlad tim!
Litvanski Trakai nije mnogo poznato ime u svetu fudbala, ali podatak da je izbacio favorizovani Irtiš u dvomeču 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope mora da bude upozorenje za Partizan.

Nakon očekivanog i ubedljivog trijumfa nad Rudarom iz Pljevalja (ukupan rezultat 6:0), Partizan je odmah posrnuo u domaćoj Superligi, što je navijače Partizana razbesnelo i razočaralo, pogotovo što je titula označena kao najveći prioritet ove sezone.

Međutim, u Partizanu kažu da je prvenstvo tek počelo i da taj kiks, ma koliko neprijatan, neće poremetiti planove. Uporedo sa tim, crno-beli žele da ponove i uspeh u Evropi. 

Da bi se domogli grupne faze ovog takmičenja, crno-beli treba da najpre preskoče prepreku zvani Trakai. 

Problema pred ovaj meč ima. Trener Mirodlav Đukić može da računa samo na jednog klasičnog napadača - Rikarda Gomeša, jer su povređeni Nemanja Nikolić i Ognjen Ožegović (posle lakšeg potresa mozga preporučeno mu je mirovanje do 72 sata), mladi Đorđe Jovanović nije ni licenciran za Evropu. Mada uz Gomeša u napadu treba očekivati Đorđa Ivanovića.

Za Ligu Evrope će biti prijavljen i novajlija-povratnik Milan "Lola" Smiljanić, koji je zadužio broj 99, koji inače nosi upravo pomenuti Đorđe Jovanović.

"Iznenađenja u fudbalu više nema, to je rečenica koja se sada stalno izgovara, ali je imala potvrdu i kroz početak kvalifikacija, ali i na završenom Svetskom prvenstvu u Rusiji. O ekipi Trakaija ne znamo mnogo, ali budući da je pobedila Irtiš koji je bio favorit, govori da ni u jednom trenutku nema potcenjivanja protivnika. Sigurno da je reč o dobroj i organizovanoj ekipi o kojoj ćemo više saznati kroz analizu", kaže za klupski sajt vezni fudbaler Saša Zdjelar.

On poziva navijače da dođu u što većem broju u četvrtak uveče (meč počinje u 20.30 časova) u Humsku.

"Očekivanja su velika kao i uvek kada igramo pred našim navijačima, jer smo svesni dresa koji nosimo, a i njihovih očekivanja od svakog igrača Partizana. Želeo bih da navijačima poručim da budu strpljivi, imamo dobar tim, mlad tim. Imamo tri momka od 18 godina i za sve je potrebno vreme, pa i za njih. Uz to imamo dosta novi igrača što zahteva vreme da se ekipe uigra. Želim da ih pozovem da dođu u što većem broju, jer nam njihova podrška mnogo znači", kaže Zdjelar.

Ako Partizan ispuni očekivanja, opravda ulogu favorita, u 3. kolu kvalifikacija igraće protiv jednog od dva skandinavska kluba (danski Nordsjeland ili švedski AIK). Ali, otom-potom...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

PFC

24.07.2018 21:26

Pa,prosle godine smo bili strpljivi,zar opet.

ODGOVORITE