Адмирал: Кавај је много тежак човјек!

Легенда Сан Антонио Спарса, Дејвид Робинсон, открио је колико је тешко било комуницирати са Кавајем Ленардом протеклих месеци.

Кошарка 26.07.2018 | 21:30
Адмирал: Кавај је много тежак човјек!
Спарси су прошле недеље трејдовали МВП-ја финала и НБА шампиона из 2014. у Торонто Репторсе за Демара Дерозана, Џејкоба Петла и заштићеног пика прве рунде драфта 2019.

Тако је окончана вишемесечна сага са једним од најбољих играча лиге који је прошле сезоне ретко играо због повреде, а желео је да пређе у Лос Анђелес Лејкерсе.

"Он је веома, веома тежак човек. Једноставно је тих. Неколико пута сам га звао, али никад ми се није јавио. Мислим да је све време које је провео у Сан Антонио са мном причао ретко, а могу на прсте једне руке да избројим колико ми је речи заиста рекао. Разговарао сам с његовим ујаком. Да ли се то рачуна? Он је једноставно тих човек. Мислим да је то отежало свима да схвате једни друге", рекао је популарни Адмирал. 

Ленард се повредио у плеј-оф претпрошле сезоне, прошле је одиграо само девет утакмица, а последњу у јануару. 

"И даље сам збуњен због његовог одласка. То је једна од најчуднијих ситуација које сам видео у професионалној кошарци. Њега је тешко разумети. Тешко га је прочитати", додао је Робинсон. 

Робинсона је зачудила и жалба Ленарда да га Спарси форсирају да игра иако је повређен. 

"Сан Антонио има репутацију да превише брине о играчима. Критикују нас због тога. Сада одједном, играч осећа притисак да игра. То је тешко, шта можеш да урадиш? Ми генерално не ризикујемо здравље играча. Али ако човек није срећан, мора да оде негде друго да игра. Мислим да су тренер Грег Поповић и ГМ Ар Си Бјуфорд урадили добар посао и да ћемо наставити даље. Срећни смо послом и наставићемо да растемо и будемо бољи", рекао је некадашњи центар.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар