Admiral: Kavaj je mnogo težak čovjek!

Legenda San Antonio Sparsa, Dejvid Robinson, otkrio je koliko je teško bilo komunicirati sa Kavajem Lenardom proteklih meseci.

Košarka 26.07.2018 | 21:30
Admiral: Kavaj je mnogo težak čovjek!
Sparsi su prošle nedelje trejdovali MVP-ja finala i NBA šampiona iz 2014. u Toronto Reptorse za Demara Derozana, Džejkoba Petla i zaštićenog pika prve runde drafta 2019.

Tako je okončana višemesečna saga sa jednim od najboljih igrača lige koji je prošle sezone retko igrao zbog povrede, a želeo je da pređe u Los Anđeles Lejkerse.

"On je veoma, veoma težak čovek. Jednostavno je tih. Nekoliko puta sam ga zvao, ali nikad mi se nije javio. Mislim da je sve vreme koje je proveo u San Antonio sa mnom pričao retko, a mogu na prste jedne ruke da izbrojim koliko mi je reči zaista rekao. Razgovarao sam s njegovim ujakom. Da li se to računa? On je jednostavno tih čovek. Mislim da je to otežalo svima da shvate jedni druge", rekao je popularni Admiral. 

Lenard se povredio u plej-of pretprošle sezone, prošle je odigrao samo devet utakmica, a poslednju u januaru. 

"I dalje sam zbunjen zbog njegovog odlaska. To je jedna od najčudnijih situacija koje sam video u profesionalnoj košarci. Njega je teško razumeti. Teško ga je pročitati", dodao je Robinson. 

Robinsona je začudila i žalba Lenarda da ga Sparsi forsiraju da igra iako je povređen. 

"San Antonio ima reputaciju da previše brine o igračima. Kritikuju nas zbog toga. Sada odjednom, igrač oseća pritisak da igra. To je teško, šta možeš da uradiš? Mi generalno ne rizikujemo zdravlje igrača. Ali ako čovek nije srećan, mora da ode negde drugo da igra. Mislim da su trener Greg Popović i GM Ar Si Bjuford uradili dobar posao i da ćemo nastaviti dalje. Srećni smo poslom i nastavićemo da rastemo i budemo bolji", rekao je nekadašnji centar.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar