Дошао је тренутак: Анри менаџер славног клуба?!

Могуће је да ћемо 10. новембра гледати Лампарда и Анрија на клупама својих клубова.

Фудбал 24.07.2018 | 20:15
Дошао је тренутак: Анри менаџер славног клуба?!
Када се 10. новембра буду сусрели у првом кругу Чемпионшипа 2018/19, Дерби Каунти и Астон Вила могли би на својим клупама да имају неке од најбољих стрелаца у историји Премијер лиге.

Легенда Челсија, Франк Лампард, прихватио се менаџерског посла међу "јарчевима", а данас се Острвом проширила вест да је култни нападач Арсенала, Тијери Анри, вербално пристао да наследи Стива Бруса на клупи Астон Виле.

Брус и "вилијани" завршили су претходну сезону у финалу плеј-офа за пласман у Премијер лигу, где су их надиграли фудбалери Фулама предвођени нашим менаџером, Славишом Јокановићем.

Анри је од 2016. био ангажован као асистент селектора Белгије, Роберта Мартинеза, тако да је на недавно завршеном Мундијалу учестовао активно у походу "ђавола" на треће место. После свега, пишу острвски листови, препознао је тренутак да покуша самостално да води екипу, а избор је изгледа "пао" на славни и посрнули енглески клуб.

Још један њихов савременик, легендарни капитен Ливерпула Стивен Џерард, улази у менаџерске воде, али нешто северније - у Глазгов Ренџерсу.

Нови већински власници Виле, египатски милионер Савирис и амерички тајкун Еденс - њих двојица су платила кинеском бизнисмену Ћији суму од 30 милиона фунти за укупно 55 одсто акција клуба - намеравају експресан повратак у Премијер лигу а процена је да би вредност клуба на тржишту тада скочила са 80 на 400 милиона фунти.

Тај циљ требало би да испуни један од најбољих нападача Премијер лиге у историји, али и човек без искуства у тренерском послу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар