Došao je trenutak: Anri menadžer slavnog kluba?!

Moguće je da ćemo 10. novembra gledati Lamparda i Anrija na klupama svojih klubova.

Fudbal 24.07.2018 | 20:15
Došao je trenutak: Anri menadžer slavnog kluba?!
Kada se 10. novembra budu susreli u prvom krugu Čempionšipa 2018/19, Derbi Kaunti i Aston Vila mogli bi na svojim klupama da imaju neke od najboljih strelaca u istoriji Premijer lige.

Legenda Čelsija, Frank Lampard, prihvatio se menadžerskog posla među "jarčevima", a danas se Ostrvom proširila vest da je kultni napadač Arsenala, Tijeri Anri, verbalno pristao da nasledi Stiva Brusa na klupi Aston Vile.

Brus i "vilijani" završili su prethodnu sezonu u finalu plej-ofa za plasman u Premijer ligu, gde su ih nadigrali fudbaleri Fulama predvođeni našim menadžerom, Slavišom Jokanovićem.

Anri je od 2016. bio angažovan kao asistent selektora Belgije, Roberta Martineza, tako da je na nedavno završenom Mundijalu učestovao aktivno u pohodu "đavola" na treće mesto. Posle svega, pišu ostrvski listovi, prepoznao je trenutak da pokuša samostalno da vodi ekipu, a izbor je izgleda "pao" na slavni i posrnuli engleski klub.

Još jedan njihov savremenik, legendarni kapiten Liverpula Stiven Džerard, ulazi u menadžerske vode, ali nešto severnije - u Glazgov Rendžersu.

Novi većinski vlasnici Vile, egipatski milioner Saviris i američki tajkun Edens - njih dvojica su platila kineskom biznismenu Ćiji sumu od 30 miliona funti za ukupno 55 odsto akcija kluba - nameravaju ekspresan povratak u Premijer ligu a procena je da bi vrednost kluba na tržištu tada skočila sa 80 na 400 miliona funti.

Taj cilj trebalo bi da ispuni jedan od najboljih napadača Premijer lige u istoriji, ali i čovek bez iskustva u trenerskom poslu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar