Јувентус не стаје: И Погба и Бонући?!

"Бјанконери" се, после историјског трансфера Роналда, доводе у везу са повратком двојице играча који су напустили Торино у претходне две сезоне.

Фудбал 26.07.2018 | 13:00
Јувентус не стаје: И Погба и Бонући?!
Пол Погба наводно је одушевљен идејом о повратку у Јувентус, где би добио прилику да заигра поред највеће звезде "калча", Кристијана Роналда.

Штавише, италијански "Цорриере делло Спорт" наводи да се "бјанконери" спремају за још једно или два велика појачања и да би то у оба случаја могли да буду бивши играчи екипе: Погба који је 2016. отишао у Манчестер јунајтед за 105 и Леонардо Бонући, који је 2017. прешао у Милан за 42 милиона евра.

Уколико се одлуче за напад на Погбу, играча ког су 2012. довели са "Олд трафорда" само милион евра, у Јувентусу ће морати да продају Миралема Пјанића за ког је наводно заинтересован и Манчестер сити, а ког извршни директор Бепе Марота и председник клуба Андреа Ањели желе да добију најмање 100 милиона евра.

Судећи према изворима истог листа.

Јувентус је пре две године довео нападача Наполија, Гонзала Игуаина за 93, а овог лета аса Реал Мадрида, Кристијана Роналда, за 125 милиона евра, тако да напад на Погбу и не делује толико нереално. Уколико се испостави да је он недостижан и да Јунајтед не жели да га "препрода", друга опција био би наш репрезентативац Сергеј Милинковић-Савић, а трећа француски везиста Адриен Равио.

У међувремену, тренер Милана Ђенаро Гатуза између редова потврдио је да се Бонући, после само једне сезоне на "Сан Сиру", одлучио за одлазак из клуба.

"Разговарао сам са Леом и требало би да будем искрен и кажем како ствари стоје. Међутим, то је био састанак са мном, не са клубом и верујем да би Лео пре свега морао да разговара са директорима. Док не оде из моје свлачионице, желим да видим Бонућија ког сам гледао претходних 12 дана на тренинзима - професионалног, посвећеног, мотивисаног, великог капитена", рекао је Гатузо.

"Ако дође до тога, на Леу и клубу је да одлуче шта даље, али се надам да ће остати".

Бонући је наводно на врху листе жеља менаџера Манчестер јунајтеда, Жозеа Муриња, а од скоро се појавила и верзија према којој власници Милана намеравају да га употребе као "доплату" за центарфора Јувентуса, Игуаина.

Препрека овој идеји могао би да буде Бонућијев нездрав однос са и даље актуелним тренером "Старе даме", Масимилијаном Алегријем, који је био главни узрок његовог одласка у редове "росонера" пре само годину дана.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар