Juventus ne staje: I Pogba i Bonući?!

"Bjankoneri" se, posle istorijskog transfera Ronalda, dovode u vezu sa povratkom dvojice igrača koji su napustili Torino u prethodne dve sezone.

Fudbal 26.07.2018 | 13:00
Juventus ne staje: I Pogba i Bonući?!
Pol Pogba navodno je oduševljen idejom o povratku u Juventus, gde bi dobio priliku da zaigra pored najveće zvezde "kalča", Kristijana Ronalda.

Štaviše, italijanski "Corriere dello Sport" navodi da se "bjankoneri" spremaju za još jedno ili dva velika pojačanja i da bi to u oba slučaja mogli da budu bivši igrači ekipe: Pogba koji je 2016. otišao u Mančester junajted za 105 i Leonardo Bonući, koji je 2017. prešao u Milan za 42 miliona evra.

Ukoliko se odluče za napad na Pogbu, igrača kog su 2012. doveli sa "Old traforda" samo milion evra, u Juventusu će morati da prodaju Miralema Pjanića za kog je navodno zainteresovan i Mančester siti, a kog izvršni direktor Bepe Marota i predsednik kluba Andrea Anjeli žele da dobiju najmanje 100 miliona evra.

Sudeći prema izvorima istog lista.

Juventus je pre dve godine doveo napadača Napolija, Gonzala Iguaina za 93, a ovog leta asa Real Madrida, Kristijana Ronalda, za 125 miliona evra, tako da napad na Pogbu i ne deluje toliko nerealno. Ukoliko se ispostavi da je on nedostižan i da Junajted ne želi da ga "preproda", druga opcija bio bi naš reprezentativac Sergej Milinković-Savić, a treća francuski vezista Adrien Ravio.

U međuvremenu, trener Milana Đenaro Gatuza između redova potvrdio je da se Bonući, posle samo jedne sezone na "San Siru", odlučio za odlazak iz kluba.

"Razgovarao sam sa Leom i trebalo bi da budem iskren i kažem kako stvari stoje. Međutim, to je bio sastanak sa mnom, ne sa klubom i verujem da bi Leo pre svega morao da razgovara sa direktorima. Dok ne ode iz moje svlačionice, želim da vidim Bonućija kog sam gledao prethodnih 12 dana na treninzima - profesionalnog, posvećenog, motivisanog, velikog kapitena", rekao je Gatuzo.

"Ako dođe do toga, na Leu i klubu je da odluče šta dalje, ali se nadam da će ostati".

Bonući je navodno na vrhu liste želja menadžera Mančester junajteda, Žozea Murinja, a od skoro se pojavila i verzija prema kojoj vlasnici Milana nameravaju da ga upotrebe kao "doplatu" za centarfora Juventusa, Iguaina.

Prepreka ovoj ideji mogao bi da bude Bonućijev nezdrav odnos sa i dalje aktuelnim trenerom "Stare dame", Masimilijanom Alegrijem, koji je bio glavni uzrok njegovog odlaska u redove "rosonera" pre samo godinu dana.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar