"Мини мамба" изненадио: Опет у Кини!

Ендрју Гаудлок после успешне сезоне у Арманију напушта Европу.

Кошарка 26.07.2018 | 15:30
"Мини мамба" изненадио: Опет у Кини!
Амерички кошаркаш Ендрју Гаудлок донео је помало изненађујућу одлуку да настави каријеру у Кини, где је већ наступао пре три године.

Договорио је једногодишњу сарадњу са екипом Шандонг Голден Старс.

Та одлука стигла је након што је прошле сезоне са успехом играо за Армани, којем је помогао да освоји титулу првака Италије. Гаудлок је проглашен за МВП финалне серије у којем су савладали Тренто, уз просечан учинак од 18,1 поена по мечу.

У Евролиги је имао запажену ролу - бележио је 12,3 поена и 2,4 скокова по утакмици.

"Мини мамба" је већ играо у Кини, када у јулу 2015. није искористио опцију продужетка сарадње са Фенербахчеом и потписао уговор са Хсинђијанг Флајинг Тајгерсима. За ту екипу одиграо је 35 мечева, уз просечан учинак од 22,1 поен по утакмици.

Гаудлок је после завршетка колеџа Чарлстон 2011. изабран у другом кругу НБА драфта, као 46. "пик" од стране Лос Анђелес Лејкерса, али се није наиграо за тај тим.

После две година играња у развојној лиги, стигао је у Европу, где је наступао за Уникс и Фенербахче, а после сезоне у Кини и кратког повратка у НБА у екипу Хјустона, у августу 2016. потписао је за Макаби из Тел Авива, пре него што је прошлог лета стигао у Армани.  

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар