"Mini mamba" iznenadio: Opet u Kini!

Endrju Gaudlok posle uspešne sezone u Armaniju napušta Evropu.

Košarka 26.07.2018 | 15:30
"Mini mamba" iznenadio: Opet u Kini!
Američki košarkaš Endrju Gaudlok doneo je pomalo iznenađujuću odluku da nastavi karijeru u Kini, gde je već nastupao pre tri godine.

Dogovorio je jednogodišnju saradnju sa ekipom Šandong Golden Stars.

Ta odluka stigla je nakon što je prošle sezone sa uspehom igrao za Armani, kojem je pomogao da osvoji titulu prvaka Italije. Gaudlok je proglašen za MVP finalne serije u kojem su savladali Trento, uz prosečan učinak od 18,1 poena po meču.

U Evroligi je imao zapaženu rolu - beležio je 12,3 poena i 2,4 skokova po utakmici.

"Mini mamba" je već igrao u Kini, kada u julu 2015. nije iskoristio opciju produžetka saradnje sa Fenerbahčeom i potpisao ugovor sa Hsinđijang Flajing Tajgersima. Za tu ekipu odigrao je 35 mečeva, uz prosečan učinak od 22,1 poen po utakmici.

Gaudlok je posle završetka koledža Čarlston 2011. izabran u drugom krugu NBA drafta, kao 46. "pik" od strane Los Anđeles Lejkersa, ali se nije naigrao za taj tim.

Posle dve godina igranja u razvojnoj ligi, stigao je u Evropu, gde je nastupao za Uniks i Fenerbahče, a posle sezone u Kini i kratkog povratka u NBA u ekipu Hjustona, u avgustu 2016. potpisao je za Makabi iz Tel Aviva, pre nego što je prošlog leta stigao u Armani.  

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar