Лендл се враћа, ради са највећом надом АТП тура!

Човек, с којим је Мареј освојио три грен слема и два олимпијска злата, годину и по дана није тренирао никога. Изгледа да се вратио, и то с разлогом.

Тенис 26.07.2018 | 14:30
Лендл се враћа, ради са највећом надом АТП тура!
Славни чехословачки тенисер Иван Лендл (58) вратиће се као тренер на АТП тур годину и по дана након другог растанка са Ендијем Марејем (31), којег је из бокса водио до три грен слем титуле и два олимпијска злата.

Поједини извори из света тениса, објављујући притом и њихову заједничку слику са терена у Тампа Беју, Флорида, тврде да су 21-годишњи немачки тенисер руског порекла Александер Зверев и "ледени" Лендл започели сарадњу о којој се "шушкало" још од почетка године.

У текстовима се, додуше, не наводи да ли се ради о краткорочној или дугорочној сарадњи тренутно трећепласираног на АТП листи са тренером, који је као профи тенисер освојио осам грен слем титула и више пута био први на свету.

Међутим, Лендл је класу доказао и као тренер, због чега не би требало да зачуди уколико се породица Зверев одлучила управо за њега у потрази за дугорочним решењем када је млађи и талентованији од браће у питању.

Дуго повређени Мареј најбоље успехе у каријери бележио је током сарадње са Лендлом, која је почела 2012. године. Већ у првој сезони, Мареј је освојио злато на Олимпијским играма у Лондону и потом први грен слем турнир, УС Опен, након чега је пар у 2013. години тријумфовао и на Вимблдону.

Мареј и Лендл прекинули су сарадњу у марту 2014, па се састали поново у јуну 2016. када је Мареј започео успон према првој позицији АТП листе и остварио тај циљ пре краја сезоне. На том путу, Мареј је освојио Вимблдон па одбранио олимпијско злато у Рију, да би у последњем мечу сезоне - финалу АТП шампионата у Лондону победио вечитог ривала Новака Ђоковића и завршио сезону као "Број 1".

Упркос свему, Лендл је поново постао слободан тренер крајем 2017, а после годину и по дана ван Тура вратио се на велика врата као вероватно први тренер највеће наде мушког тениса.

Ипак, Зверев се већ неко време мучи пре свега са психолошким баријерама у важним мечевима, због чега му је најбољи резултат на грен слем турнирима четвртфинале Ролан Гароса ове године. Син некада познатог руског тенисера Александра Зверева Сениора и млађи брат Мише Зверева освојио је осам АТП титула у каријери, од чега су три биле на Мастерс нивоу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар