Lendl se vraća, radi sa najvećom nadom ATP tura!

Čovek, s kojim je Marej osvojio tri gren slema i dva olimpijska zlata, godinu i po dana nije trenirao nikoga. Izgleda da se vratio, i to s razlogom.

Tenis 26.07.2018 | 14:30
Lendl se vraća, radi sa najvećom nadom ATP tura!
Slavni čehoslovački teniser Ivan Lendl (58) vratiće se kao trener na ATP tur godinu i po dana nakon drugog rastanka sa Endijem Marejem (31), kojeg je iz boksa vodio do tri gren slem titule i dva olimpijska zlata.

Pojedini izvori iz sveta tenisa, objavljujući pritom i njihovu zajedničku sliku sa terena u Tampa Beju, Florida, tvrde da su 21-godišnji nemački teniser ruskog porekla Aleksander Zverev i "ledeni" Lendl započeli saradnju o kojoj se "šuškalo" još od početka godine.

U tekstovima se, doduše, ne navodi da li se radi o kratkoročnoj ili dugoročnoj saradnji trenutno trećeplasiranog na ATP listi sa trenerom, koji je kao profi teniser osvojio osam gren slem titula i više puta bio prvi na svetu.

Međutim, Lendl je klasu dokazao i kao trener, zbog čega ne bi trebalo da začudi ukoliko se porodica Zverev odlučila upravo za njega u potrazi za dugoročnim rešenjem kada je mlađi i talentovaniji od braće u pitanju.

Dugo povređeni Marej najbolje uspehe u karijeri beležio je tokom saradnje sa Lendlom, koja je počela 2012. godine. Već u prvoj sezoni, Marej je osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Londonu i potom prvi gren slem turnir, US Open, nakon čega je par u 2013. godini trijumfovao i na Vimbldonu.

Marej i Lendl prekinuli su saradnju u martu 2014, pa se sastali ponovo u junu 2016. kada je Marej započeo uspon prema prvoj poziciji ATP liste i ostvario taj cilj pre kraja sezone. Na tom putu, Marej je osvojio Vimbldon pa odbranio olimpijsko zlato u Riju, da bi u poslednjem meču sezone - finalu ATP šampionata u Londonu pobedio večitog rivala Novaka Đokovića i završio sezonu kao "Broj 1".

Uprkos svemu, Lendl je ponovo postao slobodan trener krajem 2017, a posle godinu i po dana van Tura vratio se na velika vrata kao verovatno prvi trener najveće nade muškog tenisa.

Ipak, Zverev se već neko vreme muči pre svega sa psihološkim barijerama u važnim mečevima, zbog čega mu je najbolji rezultat na gren slem turnirima četvrtfinale Rolan Garosa ove godine. Sin nekada poznatog ruskog tenisera Aleksandra Zvereva Seniora i mlađi brat Miše Zvereva osvojio je osam ATP titula u karijeri, od čega su tri bile na Masters nivou.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar