Изјава "трејд материјала" Хауарда о којој се прича!

Својевремено први пик на драфту потписао је трећи једногодишњи уговор у низу, након што су се Бруклин Нетси одлучили за чишћење "селари кепа".

Кошарка 26.07.2018 | 13:30
Изјава "трејд материјала" Хауарда о којој се прича!
2004-12: Орландо Меџик
2012-13: Лос Анђелес Лејкерс
2013-16: Хјустон Рокетс
2016-17: Атланта Хокс
2017-18: Шарлот Хорнетс
2018-19: Вашингтон Визардс

Први пик са драфта 2004. године, својевремено први центар лиге, Двајт Хауард (32), потписао је и трећи узастопни једногодишњи уговор од одласка из Хјустона који су припали Џејмсу Хардену.

Иако је на представљању у Ди-Сију узбуркао НБА страсти помало претенциозном изјавом о путу, којим се кретала његова 14 година дуга каријера, "Супермен" је и овог лета у америчкој јавности схваћен као одличан материјал за чишћење "селари кепа".

Хауард је за Визардсе потписао као слободан играч, након што се са Бруклин Нетсима договорио око откупа уговора. Вашингтон је у Хорнетсе послао још једног ветерана са позиције пет, Тимофеја Мозгова (32), али и његов двогодишњи 32,7 милиона евра тешки уговор.

Након тога, ас који је прошле сезоне бележио 16,6 поена и 12,5 скокова, потписао је 23,5 милиона долара вредан уговор са екипом за коју се одлучио, наводно, након што је добио позив од тандема Џон Вол/Марћин Гортат. Њих двојица, наводно, желела су да ојачају свлачионицу и атмосферу у тиму за који круже приче да је место лоших односа међу играчима.

Пре свега због антагонизма који варничи између Ол-стар играча, Вола и Бредлија Била.

"Научио сам Магију за осам година. Отишао у Ла-Ла Ленд. Радио мало са Ракетама. Научио да летим са Јастребовима. Сада је време да будем Чаробњак".

Многима се ова изјава није допала, односно схваћена је као доза ароганције уз порцију незахвалности бившим тимовима и саиграчима, али је чињеница и да је Двајт често кроз каријеру "чачкао" јавност шкакљивим изјавама и на тај начин остајао близу центра збивања.

Време када је био у жижи јавности због игара и резултата свог тима отприлике завршило се његовим одласком са Флориде у Калифорнију, где се поред Кобија Брајанта задржао само у сезони 2012/13. Од тада његове статистике, али пре свега утицај на игру, јењавају из године у годину. Хауард је у сезони 2010/11 бележио 22,9 поена и 13,2 скока шутирајући са 61,2 одсто успешности из игре, али је Орландо испао већ у првом колу плеј-офа од Хокса резултатом 2:4.

Две сезоне пре тога, уз Хауардове просеке од 20,6 поена и 13,8 скокова, Меџик је играо велико НБА финале и доживео пораз од Лејкерса у шест мечева.

Његову каријеру у великој мери обележиле су муке са извођењем слободних бацања, због чега је једно време био константно фаулиран у пенал завршницама где ривали нису желели да не казне његових 45 одсто. Тај проблем често га је држао на клупи у преломним тренуцима важних утакмица због чега му је било тешко да се наметне као лидер екипе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар