Izjava "trejd materijala" Hauarda o kojoj se priča!

Svojevremeno prvi pik na draftu potpisao je treći jednogodišnji ugovor u nizu, nakon što su se Bruklin Netsi odlučili za čišćenje "selari kepa".

Košarka 26.07.2018 | 13:30
Izjava "trejd materijala" Hauarda o kojoj se priča!
2004-12: Orlando Medžik
2012-13: Los Anđeles Lejkers
2013-16: Hjuston Rokets
2016-17: Atlanta Hoks
2017-18: Šarlot Hornets
2018-19: Vašington Vizards

Prvi pik sa drafta 2004. godine, svojevremeno prvi centar lige, Dvajt Hauard (32), potpisao je i treći uzastopni jednogodišnji ugovor od odlaska iz Hjustona koji su pripali Džejmsu Hardenu.

Iako je na predstavljanju u Di-Siju uzburkao NBA strasti pomalo pretencioznom izjavom o putu, kojim se kretala njegova 14 godina duga karijera, "Supermen" je i ovog leta u američkoj javnosti shvaćen kao odličan materijal za čišćenje "selari kepa".

Hauard je za Vizardse potpisao kao slobodan igrač, nakon što se sa Bruklin Netsima dogovorio oko otkupa ugovora. Vašington je u Hornetse poslao još jednog veterana sa pozicije pet, Timofeja Mozgova (32), ali i njegov dvogodišnji 32,7 miliona evra teški ugovor.

Nakon toga, as koji je prošle sezone beležio 16,6 poena i 12,5 skokova, potpisao je 23,5 miliona dolara vredan ugovor sa ekipom za koju se odlučio, navodno, nakon što je dobio poziv od tandema Džon Vol/Marćin Gortat. Njih dvojica, navodno, želela su da ojačaju svlačionicu i atmosferu u timu za koji kruže priče da je mesto loših odnosa među igračima.

Pre svega zbog antagonizma koji varniči između Ol-star igrača, Vola i Bredlija Bila.

"Naučio sam Magiju za osam godina. Otišao u La-La Lend. Radio malo sa Raketama. Naučio da letim sa Jastrebovima. Sada je vreme da budem Čarobnjak".

Mnogima se ova izjava nije dopala, odnosno shvaćena je kao doza arogancije uz porciju nezahvalnosti bivšim timovima i saigračima, ali je činjenica i da je Dvajt često kroz karijeru "čačkao" javnost škakljivim izjavama i na taj način ostajao blizu centra zbivanja.

Vreme kada je bio u žiži javnosti zbog igara i rezultata svog tima otprilike završilo se njegovim odlaskom sa Floride u Kaliforniju, gde se pored Kobija Brajanta zadržao samo u sezoni 2012/13. Od tada njegove statistike, ali pre svega uticaj na igru, jenjavaju iz godine u godinu. Hauard je u sezoni 2010/11 beležio 22,9 poena i 13,2 skoka šutirajući sa 61,2 odsto uspešnosti iz igre, ali je Orlando ispao već u prvom kolu plej-ofa od Hoksa rezultatom 2:4.

Dve sezone pre toga, uz Hauardove proseke od 20,6 poena i 13,8 skokova, Medžik je igrao veliko NBA finale i doživeo poraz od Lejkersa u šest mečeva.

Njegovu karijeru u velikoj meri obeležile su muke sa izvođenjem slobodnih bacanja, zbog čega je jedno vreme bio konstantno fauliran u penal završnicama gde rivali nisu želeli da ne kazne njegovih 45 odsto. Taj problem često ga je držao na klupi u prelomnim trenucima važnih utakmica zbog čega mu je bilo teško da se nametne kao lider ekipe.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar