До јуче су се међусобно цензурисали, а сад...

Сада желе заједничко ЕП! Кошаркашке федерације Македоније и Грчке разговарају о могућности да заједно организују мушко или женско Европско првенство.

Кошарка 26.07.2018 | 11:30
До јуче су се међусобно цензурисали, а сад...
"Наша жеља је да у будућности заједно организујемо Европско првенство. У опцији су мушка и женска конкуренција", рекао је спортски директор Македонске кошаркашке федерације (МКФ) Владимир Темелковски на конференцији за новинаре.

Према његовим речима, у случају да две суседне земље добију организацију турнира, утакмице у Македонији играле би се у Скопљу, а у Грчкој у Атини и Солуну.

Спротски портал Екипа навео је да су интензивни разговори о заједничкој организацији великог спортског такмичења водјени упоредо са политичким преговорима о решавању македонско-грчког спора око имена Македонија.

"У разговре су, поред кошаркашких федерација, били укључени и чланови политичких структура код којих постоји расположење за један такав пројекат, за додатно побољшање суседских односа", навела је Екипа.

Колико је политика умешана у спорт најбоље показује ова иницијатива, с обзиром да су до недавно, на пример, Грци цензурисали македонску заставу у ТВ преносима, а сада су спремни да заједно организују велико такмичење.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јоја

26.07.2018 10:08

Немају санси ако то исто позеле Косово и Србија.

ОДГОВОРИТЕ