У посјети родном мјесту прве даме

Потези америчког предсједника Доналда Трампа свакодневно су једна од главних тема свјетских медија, али по интересовању јавности не заостаје ни прва дама Меланија Трамп.

Свијет 24.07.2018 | 08:52
У посјети родном мјесту прве даме
Новинар “Њујорк тајмса” Патрик Кингсли недавно је, чак, посјетио Севницу, њено мало родно мјесто у Словенији, гдје се увјерио у њену популарност и у овом дијелу свијета, али и предузетнички дух Словенаца.



Некадашњи суграђани прве америчке даме, наиме, направили су прави бизнис од њеног имена, па тако продају колаче, вино, чај, кобасице, комадиће јабуке у чоколади, па чак и папуче са именом које асоцира на Меланију Трамп. Вино се, тако, зове “Прва дама”, док су папуче назване “Бијела кућа”. Новинаругледног америчког листа констатује да је госпођа Трамп добро дошла маленом руралном мјесту од око 5.000 становника, удаљеном око сат и по од Љубљане.

Једини хотел у овом градићу поново је отворен почетком 2018. године. Годишњи промет туриста, на које утичу туристичке туре које за тему имају Меланију, порастао је за 15 одсто, на 20.000 посјетилаца, у три године од када је Трамп постао главни кандидат за америчког предсједника, наводи Кингсли.

– Послије Меланије, ствари су се заиста пуно промијениле. Сада имамо туристе из цијелог свијета – рекао му је и Сречко Оцвирк, градоначелник Севнице.

Туристичке туре укључују чак и апартман у којем је садашња прва дама, а раније Меланија Кнавс, некада живјела са својом породицом у Севници.



Новинар је, међутим, примјетио и да почетни ентузијазам у вези са Меланијом полако јењава у овом малом, некада индустријском мјесту, гдје људи желе да их остатак свијета цијени и зна и по другим стварима, осим као родно мјесто прве америчке даме.



Овај градић сједиште је, рецимо, најстарије фабрике обуће у Словенији “Копитарна”, као и познатог бренда доњег веша “Лисца”.



Фабрика одјеће у којој је радила Меланијина мајка Амалија, сада је затворена.

Извор: СрпскаИнфо

Коментари / 0

Оставите коментар