U posjeti rodnom mjestu prve dame

Potezi američkog predsjednika Donalda Trampa svakodnevno su jedna od glavnih tema svjetskih medija, ali po interesovanju javnosti ne zaostaje ni prva dama Melanija Tramp.

Svijet 24.07.2018 | 08:52
U posjeti rodnom mjestu prve dame
Novinar “Njujork tajmsa” Patrik Kingsli nedavno je, čak, posjetio Sevnicu, njeno malo rodno mjesto u Sloveniji, gdje se uvjerio u njenu popularnost i u ovom dijelu svijeta, ali i preduzetnički duh Slovenaca.Nekadašnji sugrađani prve američke dame, naime, napravili su pravi biznis od njenog imena, pa tako prodaju kolače, vino, čaj, kobasice, komadiće jabuke u čokoladi, pa čak i papuče sa imenom koje asocira na Melaniju Tramp. Vino se, tako, zove “Prva dama”, dok su papuče nazvane “Bijela kuća”. Novinaruglednog američkog lista konstatuje da je gospođa Tramp dobro došla malenom ruralnom mjestu od oko 5.000 stanovnika, udaljenom oko sat i po od Ljubljane.

Jedini hotel u ovom gradiću ponovo je otvoren početkom 2018. godine. Godišnji promet turista, na koje utiču turističke ture koje za temu imaju Melaniju, porastao je za 15 odsto, na 20.000 posjetilaca, u tri godine od kada je Tramp postao glavni kandidat za američkog predsjednika, navodi Kingsli.

– Poslije Melanije, stvari su se zaista puno promijenile. Sada imamo turiste iz cijelog svijeta – rekao mu je i Srečko Ocvirk, gradonačelnik Sevnice.

Turističke ture uključuju čak i apartman u kojem je sadašnja prva dama, a ranije Melanija Knavs, nekada živjela sa svojom porodicom u Sevnici.Novinar je, međutim, primjetio i da početni entuzijazam u vezi sa Melanijom polako jenjava u ovom malom, nekada industrijskom mjestu, gdje ljudi žele da ih ostatak svijeta cijeni i zna i po drugim stvarima, osim kao rodno mjesto prve američke dame.Ovaj gradić sjedište je, recimo, najstarije fabrike obuće u Sloveniji “Kopitarna”, kao i poznatog brenda donjeg veša “Lisca”.Fabrika odjeće u kojoj je radila Melanijina majka Amalija, sada je zatvorena.

Izvor: SrpskaInfo

Komentari / 0

Ostavite komentar