Ни ЦСКА не купује као некад!

"Армејци" су после искусног Данијела Хекета довели крилног центра Алека Питерса.

Кошарка 26.07.2018 | 10:30
Ни ЦСКА не купује као некад!
Московски ЦСКА, клуб који већ дуги низ година има највећи буџет у Евролиги, овог лета се није претерано истакао потезима у прелазном року.

Прошле недеље је прва аквизиција "армејаца" постао искусни италијански плејмејкер Данијел Хекет, прошле сезоне члан Бамберга, а у понедељак је ојачана и унутрашња линија, потписивањем уговора са Алеком Питерсом (23 године, 205 цм).

Реч је о крилном центру који је био 54. пик на прошлогодишњем драфту, па је сезону провео играјући мало за Финикс Сансе, а више за њихову филијалу у развојној лиги.

У НБА лиги је сакупио 20 наступа. Рекорд му је до последњег меча у сезони био осам поена, да би онда 10. априла у победи над Даласом 124:97 нанизао чак 36 поена и девет скокова, уз осам тројки из 13 шутева!

"Верујем да ће нам његов шут са дистанце, игра на ниском посту, преглед игре, несебичност и разумевање тимске одбране бити од користи. Ту смо да му помогнемо да се што пре адаптира на европску кошарку и мислим да ће наша сарадња бити на обострану корист", рекао је тренер Димитрис Итудис.

ЦСКА је прошле сезоне одбранио титулу у ВТБ лиги, док је на Фајнал фору Евролиге у Београду разочарао, заузевши последње место.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар