Ni CSKA ne kupuje kao nekad!

"Armejci" su posle iskusnog Danijela Heketa doveli krilnog centra Aleka Pitersa.

Košarka 26.07.2018 | 10:30
Ni CSKA ne kupuje kao nekad!
Moskovski CSKA, klub koji već dugi niz godina ima najveći budžet u Evroligi, ovog leta se nije preterano istakao potezima u prelaznom roku.

Prošle nedelje je prva akvizicija "armejaca" postao iskusni italijanski plejmejker Danijel Heket, prošle sezone član Bamberga, a u ponedeljak je ojačana i unutrašnja linija, potpisivanjem ugovora sa Alekom Pitersom (23 godine, 205 cm).

Reč je o krilnom centru koji je bio 54. pik na prošlogodišnjem draftu, pa je sezonu proveo igrajući malo za Finiks Sanse, a više za njihovu filijalu u razvojnoj ligi.

U NBA ligi je sakupio 20 nastupa. Rekord mu je do poslednjeg meča u sezoni bio osam poena, da bi onda 10. aprila u pobedi nad Dalasom 124:97 nanizao čak 36 poena i devet skokova, uz osam trojki iz 13 šuteva!

"Verujem da će nam njegov šut sa distance, igra na niskom postu, pregled igre, nesebičnost i razumevanje timske odbrane biti od koristi. Tu smo da mu pomognemo da se što pre adaptira na evropsku košarku i mislim da će naša saradnja biti na obostranu korist", rekao je trener Dimitris Itudis.

CSKA je prošle sezone odbranio titulu u VTB ligi, dok je na Fajnal foru Evrolige u Beogradu razočarao, zauzevši poslednje mesto.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar