Њемачки савез: Месуте, нисмо расисти!

ДФБ је одлучно одбацио тврдње дојучерашњег репрезентативца Немачке, али је признао да је могао више да учини како би га заштитио од критика.

Фудбал 24.07.2018 | 20:45
Њемачки савез: Месуте, нисмо расисти!
Фудбалски савез Немачке (ДФБ) у саопштењу од понедељка жали због одласка Месута Озила из националног тима и "одлучно одбацује везу између расизма и ДФБ".

Савез је као аргумент за ту тврдњу навео да је "много година био укључен у интеграционе послове Немачке".

Озил је саопштио да се повлачи из репрезентације због расизма и дискриминације људи турског порекла, а дан касније су његову одлуку подржали неки турски министри, који су тај потез описали као "борбу против вируса фашизма".

Везни фудбалер Арсенала, некада Шалкеа, Вердера и Реал Мадрида, открио је да је добио претње и поруке мржње, као и да је окривљен за разочаравајући наступ Немачке на Светском првенству у Русији.

"Када побеђујемо онда сам Немац, али када изгубимо, онда сам имигрант".

ДФБ је признао да тај проблем није решио на прави начин и да "жале што Озил сматра да није довољно заштићен од расистичких парола".

Озил је такође критиковао Савез и немачке медије због реакција на објаву слике са контроверзним председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, на догађају у Лондону, одржаном у мају.

Овај 29-годишњи фудбалер средине терена је на 92 наступа за "А" селекцију Немачке забележио 23 гола и 40 асистенција.

Допринео је освајању титуле светског првака у Бразилу 2014. године, а има и титулу са У-21 Европског првенства 2009. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар