Једна ријеч Аксела Витсела и...

Европска аристократија је у клинчу: У игри и ПСЖ, како ће Дортмунд са платом од 18. 000. 000? Биће ватре. . . !

Фудбал 28.07.2018 | 11:15
Једна ријеч Аксела Витсела и...
Чим је Аксел Витсел преко посредника поручио да му се враћа назад на Стари цонтинент европска аристократија се узјогунила и почела попреко да се гледа. Штавише, Пари Сен Жермен и Борусија су већ у клинчу, ако је за веровати француским медијима који листом пишу да су Свеци решени да Милионерима покваре посао кад је у питању довођење Витсела из кинеског Тијенђин Кванђијана.

Додуше, није баш да је ПСЖ без основа напао Борусијину идеју. Наводно Витселови менаџери клијента нуде многим европским клубовима. Само што је ПСЖ заинтересован, јер 29-годишњи репрезентативац Белгије са ценом од свега око 20.000.000 евра не би био скуп, а то је Парижанима много битно због притиска који носи Уефин финансијски фер плеј.

Такође, питање је да ли би Борусија могла да задовољи Витселове финансијске прохтеве пошто је он на Далеком истоку зарађивао астрономских 18.000.000 евра по сезони! У Дортмунду не би могао да прима више од 10.000.000 евра. Даље, Борусија би Витселу морала да гарантује и место стартера што значи да би вероватно морала и да се растане са неким из садашњег кадра. И ту долазимо до занимљивог детаља: већ се писало да би Томас Тухел радо водио Јулијана Фајгла на Парк Принчева.

Ипак, поједини медији блиску Пари Сен Жермену јављају да је Витсел већ у поодмаклим преговорима са Борусијом.

Приоритетан задатак ПСЖ-а и даље је ипак штопер. Знате да су размишљали о Бајерновом Џерому Боатенгу(прескуп са ценом од 80.000.000 евра и захтевом за платом од 12.000.000 годишње), те Леонарду Бонучију кога би Милан дао за око 35.000.000. Међутим, сада Паризијен пише да су на листу додата још два имена: Челсијев Антонио Ридигер,  те Тотенхемов Јан Вертонген, врло занимљив Свецима. Притом, Вертонгенов уговор са лондонским клубом истиче следеће сезоне. Поједине радио станице у Француској чак пишу и о опцији званој Домагој Вида. Наводно је чак и заказан састанак са спортским директором Антером Енрикеом.

За сада ипак нема конкретних понуда из Париза.

Наравно, на Парку принчева истовремено раде ин а продаји играча. Хавијер Пасторе је селидбом у Рому у касу унео 20.000.000 евра, а можда ће још 4.000.000, Атлетик Билбао је за Јурија Берчићеа платио 24.000.000, млади Иконе је отишао у Лик за 5.000.000, а Едуард у у Селтик за 11.000.000. Само се чека и да Гжегож Криховјак оде на једногодишњу позајмицу у Локомотиву, која би задржала опцију да га откупи за 10.000.000 евра.

Очекује се и растанак са Алфонсом Ареолом, сад је прави тренутак за продају, светски је првак, а поред Ђанлуиђија Буфона неће бранити, а сидро би требало да дигне и Анхел Ди Марија с обзиром да у уговору са Парижанима има само још једну годину. За Адријена Рабиоа силно је заинтересована Барселона, долазак Витсела свакако би олакшао закључење посла.

Проблем прави само Хесе, пре две године га је ПСЖ платио Реалу 25.000.000 евра, схватио је он да сада не може ни да приђе неком великом клубу, па сада инсистира на останку и борби за место у првом тиму. Иако је свима јасно да од тога нема ништа.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар