Jedna riječ Aksela Vitsela i...

Evropska aristokratija je u klinču: U igri i PSŽ, kako će Dortmund sa platom od 18. 000. 000? Biće vatre. . . !

Fudbal 28.07.2018 | 11:15
Jedna riječ Aksela Vitsela i...
Čim je Aksel Vitsel preko posrednika poručio da mu se vraća nazad na Stari continent evropska aristokratija se uzjogunila i počela popreko da se gleda. Štaviše, Pari Sen Žermen i Borusija su već u klinču, ako je za verovati francuskim medijima koji listom pišu da su Sveci rešeni da Milionerima pokvare posao kad je u pitanju dovođenje Vitsela iz kineskog Tijenđin Kvanđijana.

Doduše, nije baš da je PSŽ bez osnova napao Borusijinu ideju. Navodno Vitselovi menadžeri klijenta nude mnogim evropskim klubovima. Samo što je PSŽ zainteresovan, jer 29-godišnji reprezentativac Belgije sa cenom od svega oko 20.000.000 evra ne bi bio skup, a to je Parižanima mnogo bitno zbog pritiska koji nosi Uefin finansijski fer plej.

Takođe, pitanje je da li bi Borusija mogla da zadovolji Vitselove finansijske prohteve pošto je on na Dalekom istoku zarađivao astronomskih 18.000.000 evra po sezoni! U Dortmundu ne bi mogao da prima više od 10.000.000 evra. Dalje, Borusija bi Vitselu morala da garantuje i mesto startera što znači da bi verovatno morala i da se rastane sa nekim iz sadašnjeg kadra. I tu dolazimo do zanimljivog detalja: već se pisalo da bi Tomas Tuhel rado vodio Julijana Fajgla na Park Prinčeva.

Ipak, pojedini mediji blisku Pari Sen Žermenu javljaju da je Vitsel već u poodmaklim pregovorima sa Borusijom.

Prioritetan zadatak PSŽ-a i dalje je ipak štoper. Znate da su razmišljali o Bajernovom Džeromu Boatengu(preskup sa cenom od 80.000.000 evra i zahtevom za platom od 12.000.000 godišnje), te Leonardu Bonučiju koga bi Milan dao za oko 35.000.000. Međutim, sada Parizijen piše da su na listu dodata još dva imena: Čelsijev Antonio Ridiger,  te Totenhemov Jan Vertongen, vrlo zanimljiv Svecima. Pritom, Vertongenov ugovor sa londonskim klubom ističe sledeće sezone. Pojedine radio stanice u Francuskoj čak pišu i o opciji zvanoj Domagoj Vida. Navodno je čak i zakazan sastanak sa sportskim direktorom Anterom Enrikeom.

Za sada ipak nema konkretnih ponuda iz Pariza.

Naravno, na Parku prinčeva istovremeno rade in a prodaji igrača. Havijer Pastore je selidbom u Romu u kasu uneo 20.000.000 evra, a možda će još 4.000.000, Atletik Bilbao je za Jurija Berčićea platio 24.000.000, mladi Ikone je otišao u Lik za 5.000.000, a Eduard u u Seltik za 11.000.000. Samo se čeka i da Gžegož Krihovjak ode na jednogodišnju pozajmicu u Lokomotivu, koja bi zadržala opciju da ga otkupi za 10.000.000 evra.

Očekuje se i rastanak sa Alfonsom Areolom, sad je pravi trenutak za prodaju, svetski je prvak, a pored Đanluiđija Bufona neće braniti, a sidro bi trebalo da digne i Anhel Di Marija s obzirom da u ugovoru sa Parižanima ima samo još jednu godinu. Za Adrijena Rabioa silno je zainteresovana Barselona, dolazak Vitsela svakako bi olakšao zaključenje posla.

Problem pravi samo Hese, pre dve godine ga je PSŽ platio Realu 25.000.000 evra, shvatio je on da sada ne može ni da priđe nekom velikom klubu, pa sada insistira na ostanku i borbi za mesto u prvom timu. Iako je svima jasno da od toga nema ništa.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar