Валвердеових 22: Само Меси нема сијенку...

Двојица на чекању, шесторици завезана машна, Мунирово васкрсење! Барселона скоро па спремила тим за наредну сезону.

Фудбал 24.07.2018 | 23:30
Валвердеових 22: Само Меси нема сијенку...
Дан пре одласка на турнеју по САД, екипа није још селектирана, али Ернесто Валверде је управи клуба све исцртао и сада само чека да његов план буде реализован. Барселона већ има идеју којих би 22 играча наредне сезоне требало да је носе ка одбрани дупле у Шпанији и наравно нападу на пехар Лиге шампиона.

Каталонски Мундо депортиво у опсежној анализи у данашњем броју примећује да је само Лионел Месинезаменљив. Тачније, он и нема замену. Уосталом, ко би па њега могао да одмени? Сви остали имаће сенку. Да ли у ликовима староседелаца или клинаца из чувене омладинске школе, који се иначе све теже пробијају до првог тима.

Биће наравно и одлазака. Машнице су већ везане. На излазним вратима су Лука Дињ, Алеиш Видал, Марлон Сантос, Џери Мина, Рафиња Алкантара и Андре Гомес. Ако Дињ оде конкуренцији Ђордију Алби на левом беку правиће један од двојице играча пониклих у Ла Масији: Марк Кукуреља или Хуан Миранда.

Сасвим напред, алтер его Луиса Суареза глумиће или Пако Алкасер или Мунир ел Хадади, коме се спрема и нови уговор после одличне сезоне на позајмици у Алавесу. Понудиће му Барселона сарадњу на пет сезона. Чак и ако не 22-годишњи нападач не прође на стадиону “Камп Ноу” лакше ће га Блауграна продати ако продужи уговор.  У сваком случају, битка Алкасера и Мунира током припремама одлучиће о месту другог шпица.

Два су појачања већ представљена. Клемон Ленгле, иако левоног, дуплираће Ђерара Пикеа на месту десног штопера. Конкуренција Самјуелу Умтитију биће Тома Вермален. Друго појачање је Артур Мело, требало је да стигне тек зимус, али се процесс убрзао када се још један Барсин ђак Карлес Алења повредио па је постало јасно да неће моћи да игра барем до септембра. Артур је пројектован као резерва за Филипеа Кутиња. Биће ту и Алења кад се врати.

Није међутим Барса завршила са куповином. Чекају се још двојица. Ако се испуне Валвердеове жеље први ће доћи Пари Сен Жерменов Адријен Рабио што није ни у каквој вези са евентуалним доласком Ајаксовог Френкија де Јонга по завршетку квалификација за Лигу шампиона. Де Јонг је планиран као наследник Ивана Ракитића, али у некој мало даљој будућности, не у овој сезони. Рабио би требало да попуни рупу насталом повратком Паулиња у Гуангџоу Евергранде. Мада ПСЖ засад одбија сарадњу.

Дакле, у вези: Серђо Бускетс и Рабио, а поред Иван Ракитић и – Денис Суарез.

Чека се и Вилијан, јер бар тренутно Усман Дембеле, од кога се много очекује после прве сезоне разорене повредама, нема конкуренцију на десном крилу. Челси је већ одбио три понуде за Вилијана. Ако Вилијан не дође онда ће Серђи Роберто поново морати да крпи и на десном беку и на крилу. Можда ће  Нелсон Семедо на беку добити конкуренцију у лику Сенегалца Мусе Вагеа.

Ту је и проблем голмана, Јасперу Силесену се смучило да греје клупу Марк Андреу Тер Штегену, Барселона је спремна да га пусти, али не за обештећење мање од 30.000.000 евра. Такве понуде за сада нема. Ако и дође, лако ће Барса са тим новцем довести другог голмана. Подсетимо, помињао се и наш Марко Дмитровић, али још није извесно да Силесен иде.

Што се тиче формације, остао је Валвердеу систем 4-4-2 који му је завршавао посао и у дебитантској сезони, посебно после Дембелеове повреде, увек у Барси функционише и чувени 4-3-3, а увежбаван је и 4-2-3-1 који би му дозвољавао да на терен пошаље више везиста што је опција која ће се посебно користити ако Вилијан заиста и дође.

Паклен тим, нема шта. Навикла нас је већ Барселона.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар