Valverdeovih 22: Samo Mesi nema sijenku...

Dvojica na čekanju, šestorici zavezana mašna, Munirovo vaskrsenje! Barselona skoro pa spremila tim za narednu sezonu.

Fudbal 24.07.2018 | 23:30
Valverdeovih 22: Samo Mesi nema sijenku...
Dan pre odlaska na turneju po SAD, ekipa nije još selektirana, ali Ernesto Valverde je upravi kluba sve iscrtao i sada samo čeka da njegov plan bude realizovan. Barselona već ima ideju kojih bi 22 igrača naredne sezone trebalo da je nose ka odbrani duple u Španiji i naravno napadu na pehar Lige šampiona.

Katalonski Mundo deportivo u opsežnoj analizi u današnjem broju primećuje da je samo Lionel Mesinezamenljiv. Tačnije, on i nema zamenu. Uostalom, ko bi pa njega mogao da odmeni? Svi ostali imaće senku. Da li u likovima starosedelaca ili klinaca iz čuvene omladinske škole, koji se inače sve teže probijaju do prvog tima.

Biće naravno i odlazaka. Mašnice su već vezane. Na izlaznim vratima su Luka Dinj, Aleiš Vidal, Marlon Santos, Džeri Mina, Rafinja Alkantara i Andre Gomes. Ako Dinj ode konkurenciji Đordiju Albi na levom beku praviće jedan od dvojice igrača poniklih u La Masiji: Mark Kukurelja ili Huan Miranda.

Sasvim napred, alter ego Luisa Suareza glumiće ili Pako Alkaser ili Munir еl Hadadi, kome se sprema i novi ugovor posle odlične sezone na pozajmici u Alavesu. Ponudiće mu Barselona saradnju na pet sezona. Čak i ako ne 22-godišnji napadač ne prođe na stadionu “Kamp Nou” lakše će ga Blaugrana prodati ako produži ugovor.  U svakom slučaju, bitka Alkasera i Munira tokom pripremama odlučiće o mestu drugog špica.

Dva su pojačanja već predstavljena. Klemon Lengle, iako levonog, dupliraće Đerara Pikea na mestu desnog štopera. Konkurencija Samjuelu Umtitiju biće Toma Vermalen. Drugo pojačanje je Artur Melo, trebalo je da stigne tek zimus, ali se process ubrzao kada se još jedan Barsin đak Karles Alenja povredio pa je postalo jasno da neće moći da igra barem do septembra. Artur je projektovan kao rezerva za Filipea Kutinja. Biće tu i Alenja kad se vrati.

Nije međutim Barsa završila sa kupovinom. Čekaju se još dvojica. Ako se ispune Valverdeove želje prvi će doći Pari Sen Žermenov Adrijen Rabio što nije ni u kakvoj vezi sa eventualnim dolaskom Ajaksovog Frenkija de Jonga po završetku kvalifikacija za Ligu šampiona. De Jong je planiran kao naslednik Ivana Rakitića, ali u nekoj malo daljoj budućnosti, ne u ovoj sezoni. Rabio bi trebalo da popuni rupu nastalom povratkom Paulinja u Guangdžou Evergrande. Mada PSŽ zasad odbija saradnju.

Dakle, u vezi: Serđo Buskets i Rabio, a pored Ivan Rakitić i – Denis Suarez.

Čeka se i Vilijan, jer bar trenutno Usman Dembele, od koga se mnogo očekuje posle prve sezone razorene povredama, nema konkurenciju na desnom krilu. Čelsi je već odbio tri ponude za Vilijana. Ako Vilijan ne dođe onda će Serđi Roberto ponovo morati da krpi i na desnom beku i na krilu. Možda će  Nelson Semedo na beku dobiti konkurenciju u liku Senegalca Muse Vagea.

Tu je i problem golmana, Jasperu Silesenu se smučilo da greje klupu Mark Andreu Ter Štegenu, Barselona je spremna da ga pusti, ali ne za obeštećenje manje od 30.000.000 evra. Takve ponude za sada nema. Ako i dođe, lako će Barsa sa tim novcem dovesti drugog golmana. Podsetimo, pominjao se i naš Marko Dmitrović, ali još nije izvesno da Silesen ide.

Što se tiče formacije, ostao je Valverdeu sistem 4-4-2 koji mu je završavao posao i u debitantskoj sezoni, posebno posle Dembeleove povrede, uvek u Barsi funkcioniše i čuveni 4-3-3, a uvežbavan je i 4-2-3-1 koji bi mu dozvoljavao da na teren pošalje više vezista što je opcija koja će se posebno koristiti ako Vilijan zaista i dođe.

Paklen tim, nema šta. Navikla nas je već Barselona.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar