Томас хтио да се врати у Бостон пред договор са Денвером!

Плејмејкер Денвер Нагетса, Ајзеа Томас, рекао је у разговору за ЕСПН да је пре него што се договорио са Денвером још једном позвао Бостон.

Кошарка 25.07.2018 | 19:30
Томас хтио да се врати у Бостон пред договор са Денвером!
Уместо да овог лета потпише максималан уговор са Бостон Селтиксима, Ајзеа Томас је променио три екипе, вукао повреду кука.

Сада је на ветеранском минимуму од два милиона долара у Денвер Нагетсима јер је једино тим из Колорада "загризао" за повређеног плеја и послао понуду.

Томас такво стање описује кратко као "непоштовање" осталих франшиза према ономе што је до сада урадио. 

Међутим, пре него што се договорио са Нагетсима, обавио је телефонски разговор и са Денијем Ејнџом из Бостона и рекао да није љут, иако су га се олако одрекли за Кајрија Ирвинга прошлог лета. 

"Рекао сам Ејнџу 'Ако се укаже прилика, хтео сам да знате да бих волео да се вратим'. С**ње, вратио бих се, нисам киван због свега", препричава Томас. 

Добио је одговор да морају прво да реше питање уговора и питање Маркуса Смарта као ограничено слободног агента пре него што било шта понуде Томасу. 

За ЕСПН није хтео да прича о ономе "шта би било кад би било", јер је свестан да прошла сезона не би била пропаст да је преседо плеј-оф са Бостоном. Уместо тога, играо је кроз повреду и породичну трагедију (погибија сестре) и није добио уговор какав је заслужио залагањем. 

Чињеница да су се Кавси коцкали, али и да су морали да трејдују незадовољног Кајрија Ирвинга негде, сада би могла добро да дође Денверу. 

"Потребан сам и ја њима, потребни су и они мени. Мој кук није добар, могу то да разумем, али то не значи да не могу да играм на високом нивоу. Зато морам да се изборим и покажем то људима. Хоћу то да урадим", каже Томас.

Од првог разговора са тренером Малоуном, Томасу је било јасно каква ће бити његова улога у екипи. 

"Желим да знаш да је Џамал Мареј сада наш стартни плејмејкер и тако ће бити и у будућности и ако хоћеш минуте стартера, то ће се овде тешко десити", рекао је Малоун Томасу. 

Прича да је Малоуну као тренеру поверовао и са њиме му није било потребно много приче, али је морао да поразговара лице у лице са човеком који склапа екипу Тимом Конелијем. Њему није веровао од старта и хтео је да Конели осети његову страст за игром. 

Омалени плејмејкер и саиграч Јокића, Мареја, Хериса, Милсапа и других каже да се борио и са предрасудама. 

"Борим се са оним са чиме нико не мора да се бори. Нико не може да каже да води исту борбу, нарочито после онога што сам урадио. Једина ствар коју сад знају је 'ооо, он је повредио кук'. То је све што имају о мени. А пре је било 'о па, то је Бред Стивенс, то је систем'. Ма дајте, проверите ми статистику каријере, она не лаже", закључује Томас. 

У својој најбољој сезони у каријери, Томас је просечно имао 29 поена по мечу и био један од кандидата за МВП награду на крају сезоне 2017/2018.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар