Јачати сарадњу са Малтом

Министар спољне трговине и економских односа Мирко Шаровић састао се данас са министром спољних послова и промоције трговине Републике Малте Цармело Абела-ом како би размотрили могућности бржег унапређења економских и спољно-трговинских односа двије земље, као и могућности додатних инвестирања из Малте у БиХ.

Босна и Херцеговина 23.07.2018 | 17:38
Јачати сарадњу са Малтом
„Спољно-трговински односи двије земље у протеклој години су доживјели значајан позитиван скок, што јасно показује да има простора за јачање економске сарадње двије земље, која је у односу на потенцијале, до сада била на прилично скромном нивоу“ истакао је министар Шаровић.

Министри су се усагласили да се у наредном периоду повежу коморски системи двије земље, како би се створили услови за склапање споразума и директно повезивање привредника.

Министар Шаровић посебно је апеловао да се убрза потписивање споразума у области туризма чији нацрт је Министарство спољне трговине и економских односа већ припремило.

Потписивање овог споразума би по оцјени министра „било посебно значајно за Босну и Херцеговину јер је Малта „туристичка сила“, која годишње угости 2 милиона туриста, а што је 4 пута више од њене популације“.

Министар Абела, изразио је пуну подршку путу БиХ у ЕУ, наглашавајући да та подршка није само политичка, те да су спремни пружити помоћ у областима у којима Малта има најбоља искуства и резултате.

(БН) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Сонy

23.07.2018 16:00

Мислим да је ово једини политицар који ради у сест навеце и то на крају јула.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је!

23.07.2018 16:29

Тако је! Препознао човјек шта да се ради, ако нас сарадња са Малтом не извуче, ништа неће!

Name

Ре-тако је

23.07.2018 20:43

Кад би знао да из Кнежева на Малти ради више људи него што их живи у Источном Дрвару и Источном Мостару заједно друкчије би лауцо..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петyр Баелисх

25.07.2018 00:02

Желим да се преселим на Малту и то трајно. Ова идеја не да ми се свиђа, него пресвиђа. Браво Мирко!

ОДГОВОРИТЕ