Jačati saradnju sa Maltom

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova i promocije trgovine Republike Malte Carmelo Abela-om kako bi razmotrili mogućnosti bržeg unapređenja ekonomskih i spoljno-trgovinskih odnosa dvije zemlje, kao i mogućnosti dodatnih investiranja iz Malte u BiH.

Bosna i Hercegovina 23.07.2018 | 17:38
Jačati saradnju sa Maltom
„Spoljno-trgovinski odnosi dvije zemlje u protekloj godini su doživjeli značajan pozitivan skok, što jasno pokazuje da ima prostora za jačanje ekonomske saradnje dvije zemlje, koja je u odnosu na potencijale, do sada bila na prilično skromnom nivou“ istakao je ministar Šarović.

Ministri su se usaglasili da se u narednom periodu povežu komorski sistemi dvije zemlje, kako bi se stvorili uslovi za sklapanje sporazuma i direktno povezivanje privrednika.

Ministar Šarović posebno je apelovao da se ubrza potpisivanje sporazuma u oblasti turizma čiji nacrt je Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa već pripremilo.

Potpisivanje ovog sporazuma bi po ocjeni ministra „bilo posebno značajno za Bosnu i Hercegovinu jer je Malta „turistička sila“, koja godišnje ugosti 2 miliona turista, a što je 4 puta više od njene populacije“.

Ministar Abela, izrazio je punu podršku putu BiH u EU, naglašavajući da ta podrška nije samo politička, te da su spremni pružiti pomoć u oblastima u kojima Malta ima najbolja iskustva i rezultate.

(BN) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Sony

23.07.2018 16:00

Mislim da je ovo jedini politicar koji radi u sest navece i to na kraju jula.

ODGOVORITE
Name

Tako je!

23.07.2018 16:29

Tako je! Prepoznao čovjek šta da se radi, ako nas saradnja sa Maltom ne izvuče, ništa neće!

Name

Re-tako je

23.07.2018 20:43

Kad bi znao da iz Kneževa na Malti radi više ljudi nego što ih živi u Istočnom Drvaru i Istočnom Mostaru zajedno drukčije bi lauco..

ODGOVORITE
Name

Petyr Baelish

25.07.2018 00:02

Želim da se preselim na Maltu i to trajno. Ova ideja ne da mi se sviđa, nego presviđa. Bravo Mirko!

ODGOVORITE