Српски Ел Маестро трасирао пут Трнаве ка Звезди у ЛШ!

Спартак из Трнаве је могући противник Црвене звезде у квалификацијама за ЛШ и овај тим је дотле водио један 35-годишњак српског порекла.

Фудбал 23.07.2018 | 21:15
Српски Ел Маестро трасирао пут Трнаве ка Звезди у ЛШ!
Тренер словачке екипе је прошле године био ексцентрични Београђанин са британским пасошем Нестор Ел Маестро, који је рођен као Јевтић.

Он је водио тим до прве шампионске титуле у Словачкој (од 1973.) и квалификација за Лигу шампиона, а после неколико лоших партија при крају прошле сезоне, отишао је у ЦСКА из Софије.

Спартак из Трнаве у нову сезону није ушао идеално. У лиги је поражен од Сенице 0:1 пре два дана, а у квалификацијама је за један гол у двомечу био бољи од Зрињског (1:1, 1:0). 

Док је Јевтић форсирао игру у 4-1-4-1 или 4-2-3-1 поставци, тражио је контролу утакмице без великог поседа лопте. Његов наследник Радослав Латал је нешто офанзивнији. 

Спартак сада игра 4-3-3 са Марвином Егом из Аустрије на месту шпица, те Вактангом Чантуришвилијем као левим крилним и Ериком Јирком као десним крилним нападачем. 

Зрињски је у мечу код куће искористио неуиграност и неодлучност одбране Спартака да преко Тодоровића постигне леп гол. Тодоровић је пришао на тридесетак метара и нико није изашао на блок шута, па је казна била лопта у мрежи. 

Међутим, Спартак је опасан из прекида, што је на истом мечу показао Андреј Кадлец. Центаршут кроз средину, спора лопта, али довољно брза да Кадлец главом продужи до гола противника. 

Меч против Сенице није превише меродаван јер је Спартак изгубио ауто-голом, али је дошла до изражаја лоша комуникација у задњој линији, после неколико кратких додавања играча Сенице. 

Треба напоменути да је Спартак прошлу сезону завршио као шампион државе испред Слована из Братиславе са девет бодова предности и 50 бодова. 

Други потенцијални ривал српског шампиона је Легија из Варшаве.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар