Srpski El Maestro trasirao put Trnave ka Zvezdi u LŠ!

Spartak iz Trnave je mogući protivnik Crvene zvezde u kvalifikacijama za LŠ i ovaj tim je dotle vodio jedan 35-godišnjak srpskog porekla.

Fudbal 23.07.2018 | 21:15
Srpski El Maestro trasirao put Trnave ka Zvezdi u LŠ!
Trener slovačke ekipe je prošle godine bio ekscentrični Beograđanin sa britanskim pasošem Nestor El Maestro, koji je rođen kao Jevtić.

On je vodio tim do prve šampionske titule u Slovačkoj (od 1973.) i kvalifikacija za Ligu šampiona, a posle nekoliko loših partija pri kraju prošle sezone, otišao je u CSKA iz Sofije.

Spartak iz Trnave u novu sezonu nije ušao idealno. U ligi je poražen od Senice 0:1 pre dva dana, a u kvalifikacijama je za jedan gol u dvomeču bio bolji od Zrinjskog (1:1, 1:0). 

Dok je Jevtić forsirao igru u 4-1-4-1 ili 4-2-3-1 postavci, tražio je kontrolu utakmice bez velikog poseda lopte. Njegov naslednik Radoslav Latal je nešto ofanzivniji. 

Spartak sada igra 4-3-3 sa Marvinom Egom iz Austrije na mestu špica, te Vaktangom Čanturišvilijem kao levim krilnim i Erikom Jirkom kao desnim krilnim napadačem. 

Zrinjski je u meču kod kuće iskoristio neuigranost i neodlučnost odbrane Spartaka da preko Todorovića postigne lep gol. Todorović je prišao na tridesetak metara i niko nije izašao na blok šuta, pa je kazna bila lopta u mreži. 

Međutim, Spartak je opasan iz prekida, što je na istom meču pokazao Andrej Kadlec. Centaršut kroz sredinu, spora lopta, ali dovoljno brza da Kadlec glavom produži do gola protivnika. 

Meč protiv Senice nije previše merodavan jer je Spartak izgubio auto-golom, ali je došla do izražaja loša komunikacija u zadnjoj liniji, posle nekoliko kratkih dodavanja igrača Senice. 

Treba napomenuti da je Spartak prošlu sezonu završio kao šampion države ispred Slovana iz Bratislave sa devet bodova prednosti i 50 bodova. 

Drugi potencijalni rival srpskog šampiona je Legija iz Varšave.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar