ЛШ: Вешовић чека повратак на Маракану!

Звезду нападају два "гробара"! Један од два могућа ривала Црвене звезде у трећем колу квалификација за ЛШ је Легија из Варшаве у којој игра неколико познатих лица са ових протора.

Фудбал 23.07.2018 | 20:45
ЛШ: Вешовић чека повратак на Маракану!
Жребом за треће коло квалификација за Лигу шампиона у Ниону је одлучено да се укрштају победници меча 3 и меча 10.

Тако ће Звезда у случају да прође литванску Судуву ићи Легију или Спартак из Трнаве и овде укратко откривамо како је Легија играла и шта су им неке добре стране, а шта неке могуће мане.

Црвена звезда у нову сезону улази као шампион Србије и у знатно измењеном саставу. Није импресионирала на старту против Спартакса из Јурмале, али је прошла даље и сада је за почетак чека Судува. 

Српски шампион је прошао боље него што је могао, јер је Судува избацила АПОЕЛ из Никозије, а ни противници у трећем колу нису тако атрактивни. 

Звезди су могли да 'падну' Селтик или Розенборг, или Лудогорец и Видеотон, па су овог пута околности можда боље него прошле године у квалификацијама за Лигу Европе када су Звезди дошли Спарта и Краснодар. 

Легија је почела такмичење у пољској Екстракласи поразом од још једног старог знанца српских клубова – екипе Заглебја, 1:2. 

У променљивој форми клуба из Варшаве последњих месец дана било је пораза од Арке, побеђен је Корк сити два пута на европској сцени (1:0, 3:0), а Легија је ремизирала са Радомијак Радомом.

Легија је против Корк ситија играла у формацији са "попуњеним" везним редом у формацији 3-5-2, где је најистуренији и један Србин, Мирослав Радовић. Радовић је некадашњи играч Партизана, али он није једини "гробар" који ће представљати пољски тим. 

На клупи је и помоћни тренер Александар Вуковић који је фудбалски реноме стекао управо у Легији. 

У везни ред пољског тима је пребачен некадашњи бек Црвене звезде Марко Вешовић, а тим је још и спој Француза, Португалаца и Пољака. 

Иако формацијски играју са три играча позади, Легија се у пракси брани са петорицом у линији, а само у контри противника долази до изражаја та одбрана са тројицом. 

Заглебје је Легији правило проблеме дуплим пасовима пред казненим простором и брзим продорима по боковима, а Легија добро игра убацивања кроз средину и прецизне дуге лопте, што би могло да створи већи притисак на Звездине штопере Вујадина Савића и Милоша Дегенека. 

Наравно, све ово је под условом да се испуне очекивања и проше Судува. Црвено-бели први меч против Судуве играју у уторак увече на стадиону "Рајко Митић", а реванш је недељу дана касније у Маријампољу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар