LŠ: Vešović čeka povratak na Marakanu!

Zvezdu napadaju dva "grobara"! Jedan od dva moguća rivala Crvene zvezde u trećem kolu kvalifikacija za LŠ je Legija iz Varšave u kojoj igra nekoliko poznatih lica sa ovih protora.

Fudbal 23.07.2018 | 20:45
LŠ: Vešović čeka povratak na Marakanu!
Žrebom za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona u Nionu je odlučeno da se ukrštaju pobednici meča 3 i meča 10.

Tako će Zvezda u slučaju da prođe litvansku Suduvu ići Legiju ili Spartak iz Trnave i ovde ukratko otkrivamo kako je Legija igrala i šta su im neke dobre strane, a šta neke moguće mane.

Crvena zvezda u novu sezonu ulazi kao šampion Srbije i u znatno izmenjenom sastavu. Nije impresionirala na startu protiv Spartaksa iz Jurmale, ali je prošla dalje i sada je za početak čeka Suduva. 

Srpski šampion je prošao bolje nego što je mogao, jer je Suduva izbacila APOEL iz Nikozije, a ni protivnici u trećem kolu nisu tako atraktivni. 

Zvezdi su mogli da 'padnu' Seltik ili Rozenborg, ili Ludogorec i Videoton, pa su ovog puta okolnosti možda bolje nego prošle godine u kvalifikacijama za Ligu Evrope kada su Zvezdi došli Sparta i Krasnodar. 

Legija je počela takmičenje u poljskoj Ekstraklasi porazom od još jednog starog znanca srpskih klubova – ekipe Zaglebja, 1:2. 

U promenljivoj formi kluba iz Varšave poslednjih mesec dana bilo je poraza od Arke, pobeđen je Kork siti dva puta na evropskoj sceni (1:0, 3:0), a Legija je remizirala sa Radomijak Radomom.

Legija je protiv Kork sitija igrala u formaciji sa "popunjenim" veznim redom u formaciji 3-5-2, gde je najistureniji i jedan Srbin, Miroslav Radović. Radović je nekadašnji igrač Partizana, ali on nije jedini "grobar" koji će predstavljati poljski tim. 

Na klupi je i pomoćni trener Aleksandar Vuković koji je fudbalski renome stekao upravo u Legiji. 

U vezni red poljskog tima je prebačen nekadašnji bek Crvene zvezde Marko Vešović, a tim je još i spoj Francuza, Portugalaca i Poljaka. 

Iako formacijski igraju sa tri igrača pozadi, Legija se u praksi brani sa petoricom u liniji, a samo u kontri protivnika dolazi do izražaja ta odbrana sa trojicom. 

Zaglebje je Legiji pravilo probleme duplim pasovima pred kaznenim prostorom i brzim prodorima po bokovima, a Legija dobro igra ubacivanja kroz sredinu i precizne duge lopte, što bi moglo da stvori veći pritisak na Zvezdine štopere Vujadina Savića i Miloša Degeneka. 

Naravno, sve ovo je pod uslovom da se ispune očekivanja i proše Suduva. Crveno-beli prvi meč protiv Suduve igraju u utorak uveče na stadionu "Rajko Mitić", a revanš je nedelju dana kasnije u Marijampolju.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar