БЕЛ: Брижу Суперкуп!

Гледају ли ово Лотито и Таре: Весли донео Брижу трофеј Суперкупа! У центру пажње је, ипак, Ханс Ванакен.

Фудбал 23.07.2018 | 12:45
БЕЛ: Брижу Суперкуп!
Фудбалери Брижа отворили су нову сезону рутинском победом над Стандардом из Лијежа и тако стигли већ до првог трофеја - освајача Суперкупа. Бриж - Стандард 2:1 (2:0).

Мада резултат можда не говори тако, детаљи са терена стадион Жан Брејдел показали су Бриж у најбољем светлу и Стандард који је на једвите јаде стигао до почасног гола. Истина, и мало веће неизвесности до краја утакмице. У Брижу ће задовољно трљати руке после ове победе пошто је стрелац другог гола био нападач Весли, кога у Лацију прате већ неко време. Весли је у финишу првог дела, само неколико тренутака пошто је Бриж стигао до првог гола, искористио успаваност противничке одбране и готово рутински савладао голмана Жилеа, за потврду добре игре. 

Истина, у центру пажње био је везиста Ханс Ванакен, који је сезону отворио на најбољи начин - голом и асистенцијом. Управо је Ванакен отворио сезону голова у 39. минуту, пре него што је неколико тренутака касније Веслију омогућио да се прослави. Коначни резултат утакмице поставио је Едмилсон Жуниор само пет минута по старту другог полувремена. 

Бриж је до краја држао конце у својим рукама и оверио пехар. 

СУПЕРКУП БЕЛГИЈЕ

Бриж - Стандард 2:1 (2:0)
/Ванакен 39, Весли 43 - Жуниор 50/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар