BEL: Brižu Superkup!

Gledaju li ovo Lotito i Tare: Vesli doneo Brižu trofej Superkupa! U centru pažnje je, ipak, Hans Vanaken.

Fudbal 23.07.2018 | 12:45
BEL: Brižu Superkup!
Fudbaleri Briža otvorili su novu sezonu rutinskom pobedom nad Standardom iz Liježa i tako stigli već do prvog trofeja - osvajača Superkupa. Briž - Standard 2:1 (2:0).

Mada rezultat možda ne govori tako, detalji sa terena stadion Žan Brejdel pokazali su Briž u najboljem svetlu i Standard koji je na jedvite jade stigao do počasnog gola. Istina, i malo veće neizvesnosti do kraja utakmice. U Brižu će zadovoljno trljati ruke posle ove pobede pošto je strelac drugog gola bio napadač Vesli, koga u Laciju prate već neko vreme. Vesli je u finišu prvog dela, samo nekoliko trenutaka pošto je Briž stigao do prvog gola, iskoristio uspavanost protivničke odbrane i gotovo rutinski savladao golmana Žilea, za potvrdu dobre igre. 

Istina, u centru pažnje bio je vezista Hans Vanaken, koji je sezonu otvorio na najbolji način - golom i asistencijom. Upravo je Vanaken otvorio sezonu golova u 39. minutu, pre nego što je nekoliko trenutaka kasnije Vesliju omogućio da se proslavi. Konačni rezultat utakmice postavio je Edmilson Žunior samo pet minuta po startu drugog poluvremena. 

Briž je do kraja držao konce u svojim rukama i overio pehar. 

SUPERKUP BELGIJE

Briž - Standard 2:1 (2:0)
/Vanaken 39, Vesli 43 - Žunior 50/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar