"Туча" на Туру, Италијан избачен са трке!

Италијански бициклиста Ђани Москон дисквалификован са Тур д’ Франса због ударања ривала.

Остали спортови 23.07.2018 | 11:15
"Туча" на Туру, Италијан избачен са трке!
Данац Магнус Корт Нилсен побједник је 15. етапе Тур д’ Франса вожене од Милауа до Каркасона, док је Британац Џерејн Томас остао водећи у генералном пласману са минут и 39 секунди предности над клупским колегом Крисом Фрумом.

Недјељну етапу је, међутим, обиљежио инцидент који се десио већ у првом километру, када је Италијан Ђани Москон из екипе Теам Скy ударио ривала.

Москон је након 800 метара вожње ударио Елија Гесбера, возача екипе Фортунео, а то није промакло судијама и врло брзо услиједила је казна.

Због ударања ривала Москон је дисквалификован са трке па је Теам Скy пред успон на Пиринеје остао са седам возача, а управо је Италијан био један од главних помагача тренутно водећем Томасу.

Италијанском бициклисти ово није први "гријех" у каријери. Москон је био под истрагом због ударања бициклисте Себастијана Рајхенбаха током прошлогодишње трке у италијанском Варезеу, али је дисциплинска комисија Свјетске бициклистичке федерације прије мјесец дана саопштила да он неће бити кажњен због недостатка доказа.

Прије тога Москон је упутио расистичке увреде тамнопутом француском бициклисти Кевину Рези због чега га је његова екипа суспендовала на шест седмица и послала на предавања о толеранцији различитости.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар