Кикс Партизана - пораз на старту послије 27 година!

Партизан пао у Сурдулици – историјска победа Радника! Фудбалери Партизана катастрофално су почели нову сезону у Суперлиги, изгубили су од Радника 1:0 (0:0) у Сурдулици.  Црно-бели су навикли навијаче да одлично почињу домаћу сезону, али први пут од сезоне 1991/92 и првенства Југославије - доживели су пораз у 1. колу. Тада је Вележ био бољи од Партизана, а овога пута бивши ђак Златановић и Радник! Историја у Сурдулици! Шамар и много проблема за Партизан на старту сезоне! Парни ваљак на почетку Суперлиге показао потпуно другачију слику у односу на двомеч са Рударом, што су искористили играчи Радника и голом Златановића дошли до велике победе.

Фудбал 22.07.2018 | 23:35
Кикс Партизана - пораз на старту послије 27 година!
Црно-бели нису ни подсетили на тим који је у протеклих десет дана забележио две убедљиве победе у квалификацијама за Лигу Европе.

Тим Мирослава Ђукића је деловао неорганизовано, јалово, немотивисано, неубедљиво, тек у неколико наврата конкретније запретивши домаћину.

С друге стране, Радник је искористио једну од својих ретких шанси и преко младог репрезентативца Игора Златановића први пут у својој историји победио Партизан. 

Златановић је сјајно реаговао главом на првој стативи после центаршута Младеновића са десне стране, буквално је лобовао Стојковића. 

Партизан у четвртак дочекује литвански Тракај у првом мечу другог кола квалификација за Лигу Европе.

"Наравно да не могу бити задовоља. Изгубили смо. Поготово смо подбацили у првом полувремену, нисмо створили ниједну зрелу шансу. У другом делу смо имали доста великих шанси, али их нисмо реализвали. Морамо да побољшамо реализацију ако желимо да побеђујемо. Ово ће нас очекивати у првенство против затворених одбрана. Морамо да пронађемо решење", рекао је тренер Партизана Мирослав Ђукић после меча.

Најбоље шансе за Партизан пропустили су Зоран Тошић и Рикардо Гомеш, обојицу је зауставио голман Радника Васиљевић.

У самом финишу у доброј позицији нашао се Сума, уместо за асистенцију одлучио се за шут, али је лопта прозујала поред гола.

Осим пораза, проблем за Партизан је поврада Тошића који није могао да заврши меч, а у финишу је ударац лактом у главу добио и Огњен Ожеговић који је одмах после меча одвезен у болницу.

У следећем колу Суперлиге, Партизан гостује Динаму из Врању, такође у Сурдулици (28. август), док Радник иде у Лучане код Младости.

Изненађење на старту!

Фудбалери Партизана доживели су пораз у 1. колу домаћег шампионата пошто је од њих бољи био Радник из Сурдулице који је пред својом публиком славио минималним резултатом - 1:0 (0:0), а јунак меча био је бивши ђак црно-белих Игор Златановић.

Он је у 51. минуту одлично реаговао после центаршута с десне стране и скренуо је лопту у мрежу Стојковића пошто је побегао Светозару Марковићу.

У Сурдулици је ове вечери исписана и историја пошто је ово први пут од 18. августа 1991. године да је Партизан поражен на старту првенства. Црно-бели су тада, још у првенству Југославије, изгубили од Вележа док су у овом веку ремизирали само једном у првом мечу у лиги.

После сто минута фудбала у Сурдулици:

РАДНИК - ПАРТИЗАН 1:0 (0:0)

После два одлична меча "ваљка" у Европи где су стварали шансе и лако матирали Рудар из Пљеваља шест пута, навијачи црно-белих очекивали су да ће Партизан умети, чак и са поново измењеним саставом - што је већ постао манир Мирослава Ђукића, да оствари победу на југу Србије где домаћи Радник није поражен у 2018. години.

По спарном времену, уз пет измена у односу на дуел у Београду у четвртак, Партизан и Радник су играли споро, тромо, без ритма, и по правилу шутирали са дистанце.

Тек један од њих био је опасан, када је Тошић заобишао двојицу играча и шутирао под пречку, али је Никола Васиљевић успео сјајно да интервенише и да тако да "ветар у леђа" својим саиграчима који су упали у малу кризу у последњих петнаестак минута првог дела игре. 

Одмах по повратку с паузе запретио је Ђерлек, да би већ у 51. минуту домаћин дошао до вођства. Заспала је одбрана, Златановић је прво сачувао лопту поред Валијентеа и проследио је на десну страну, да био Младеновић послао идеалну лопту коју је Златановић, сада поред Марковића, скренуо у даљи угао гола Стојковића. 

Жалио се голман Србије на болове у колену, као и Тошић који је брзо уступио место Ожеговићу, да би овај донео живост Партизану, али и промашио највећу шансу. 

Прво је у 75. Радник могао до гола када је Златановић после доброг прекида промашио лопту с пет метара, да би брзу контру неуспешно завршили Рикардо и Ожеговић. Српски фудбалер је асистирао нападачу с Зеленортских Острва, њему је у шут ушао Васиљевић, да би Ожеговић промашио празну мрежу.

Притискао је Партизан, био све време пред голом, али није успевао да угрози домаће.

Крај сусрета обележила је и непријатна сцена када је Ожеговић добио лакат у потиљак, инсистирао да игра док је Партизан јурио гол заостатка, да би на крају морао да буде одвезен у болницу...

Ово је уједно и прва победа Радника у међусобним сусретима с Партизаном.



Речи Мирослава Ђукића да је Паризану неопходна већа ротација за борбу на три фронта вечерас су добиле знатно већу тежину неко што је то био случај након друге утакмице са Рударом из Пљеваља. Црно-бели су просули све добро што је учињено на премијери у квлалификацијама за Лигу Европе. Нису имали јасну идеју на који начин да надмудре дефанзивну формацију екипе Младена Додића, а онда је попустила и концетрација, што су Сурдуличани успели да казне и дођу до историјског славља против великог противника - 1:0 (0:0).

Црно-бели су се током највећег тока утакмице мучили са противником и тешким тереном. Екипа коју је извео Мирослав Ђукић од самог старта меча није успела да успостави апсолутну доминацију на терену, па су тако изостале и оне колосалне прилике. Иако се на терену налазио велики број креативних везних играча у црним дресовима, најистуренији нападач гостију Рикардо Гомеш био је потпуно одсечен од остатка тима, па је много тога зависило од индивидуалних покушаја Пантића, Тошића и Ивановића.

Зоран Тошић је био најконкретнији у првих 45 минута, али да је далеко од правог ритма видело се на почетку првог полувремена, када се пожалио на повреду колена, а на терен ушао Ожеговић. Убрзо су се на терену уместо Ђерлека и Ивановића нашли Сума и Саша Илић, као последњи адути Мирослава Ђукића.

Концепцију игре коју је осмислио стратег црно-белих на само старту другог полувремена у потпуности је исекао млади нападач Радниука Игор Златановић. Он је на сјајан начин искористио одличан центаршут изузетно опасног десног бека домаћина Синише Младеновића и прецизним ударцем главом матирао Владимира Стојковића. Дуел са њим је тада изгубио Светозар Марковић, који се оклизнуо приликом покушаја да интервенише, па је оставио довољно простора противнику да дође до повољне позиције за постизање гола.

Талентовани голгетер Сурдуличана је у 77. минуту могао да се прослави. Остао је сам пред голом Владимира Стојковића, али је омашио цео фудбал. Тај тренутак је могао већ тада да разреши сваку дилему по питању победника, али и да буде кобан по Радник. Након тог промашаја Златановића отворила се брза контра Партизана, Рикардо је изашао сам пред Васиљевића, али је голман домаћина одлично реаговао и сачувао вођство свог тима.

Осим тог тренутка, Партизан ништа конкретније није успео да учини до краја меча, Радник је покушао и успео у потпуности да умртви утакмицу и дође до првог славља над Партизаном у својој историји.

РАДНИК – ПАРТИЗАН 1:0 (0:0)
/Златановић 51/

Стадион Радника
Капацитет: 3.312
Судија: Ненад Ђокић (Ужице)

РАДНИК (4-1-4-1): Васиљевић – Младеновић, Жарковић, Миловановић, Чубрило (од 71. Ђорђевић) – Пејчић (од 69. Павловић) – Пантелић, Стевановић, Керемех, Стојановић – Златановић (од 84. Ристовић).

ПАРТИЗАН (4-4-2): Стојковић – Енаке, Марковић, Валијенте, Шеховић – Тошић (од 57. Ожеговић), Здјелар, Пантић, Ђерлек (од 62. Сума) – Ивановић (од 73. Илић), Рикардо.

Суперлига, 1. коло:

Петак:

Црвена звезда - Динамо Врање 3:0 (1:0)
/Јованчић 41, Јовељић 51, Јевтовић 76/

Војводина - Младост 1:1 (1:1)
/Фофана 13 - Димић 29/

Субота

Чукарички - Земун 1:1 (1:0)
/Овусу 25 - Симић 61/

Вождовац - Бачка 1:0 (1:0)
/Јешић 4/

Напредак - Рад 1:0 (1:0)
/Вукановић 7пен/

Недеља

Радник - Партизан 1:0 (0:0)
/Златановић 51/

Раднички - Пролетер 3:1 (2:0)
/Мркић 10, Никодијевић 28, 77 - Крстевски 88/

Понедељак:
17.00: Спартак - Мачва

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар