Kiks Partizana - poraz na startu poslije 27 godina!

Partizan pao u Surdulici – istorijska pobeda Radnika! Fudbaleri Partizana katastrofalno su počeli novu sezonu u Superligi, izgubili su od Radnika 1:0 (0:0) u Surdulici.  Crno-beli su navikli navijače da odlično počinju domaću sezonu, ali prvi put od sezone 1991/92 i prvenstva Jugoslavije - doživeli su poraz u 1. kolu. Tada je Velež bio bolji od Partizana, a ovoga puta bivši đak Zlatanović i Radnik! Istorija u Surdulici! Šamar i mnogo problema za Partizan na startu sezone! Parni valjak na početku Superlige pokazao potpuno drugačiju sliku u odnosu na dvomeč sa Rudarom, što su iskoristili igrači Radnika i golom Zlatanovića došli do velike pobede.

Fudbal 22.07.2018 | 23:35
Kiks Partizana - poraz na startu poslije 27 godina!
Crno-beli nisu ni podsetili na tim koji je u proteklih deset dana zabeležio dve ubedljive pobede u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Tim Miroslava Đukića je delovao neorganizovano, jalovo, nemotivisano, neubedljivo, tek u nekoliko navrata konkretnije zapretivši domaćinu.

S druge strane, Radnik je iskoristio jednu od svojih retkih šansi i preko mladog reprezentativca Igora Zlatanovića prvi put u svojoj istoriji pobedio Partizan. 

Zlatanović je sjajno reagovao glavom na prvoj stativi posle centaršuta Mladenovića sa desne strane, bukvalno je lobovao Stojkovića. 

Partizan u četvrtak dočekuje litvanski Trakaj u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Naravno da ne mogu biti zadovolja. Izgubili smo. Pogotovo smo podbacili u prvom poluvremenu, nismo stvorili nijednu zrelu šansu. U drugom delu smo imali dosta velikih šansi, ali ih nismo realizvali. Moramo da poboljšamo realizaciju ako želimo da pobeđujemo. Ovo će nas očekivati u prvenstvo protiv zatvorenih odbrana. Moramo da pronađemo rešenje", rekao je trener Partizana Miroslav Đukić posle meča.

Najbolje šanse za Partizan propustili su Zoran Tošić i Rikardo Gomeš, obojicu je zaustavio golman Radnika Vasiljević.

U samom finišu u dobroj poziciji našao se Suma, umesto za asistenciju odlučio se za šut, ali je lopta prozujala pored gola.

Osim poraza, problem za Partizan je povrada Tošića koji nije mogao da završi meč, a u finišu je udarac laktom u glavu dobio i Ognjen Ožegović koji je odmah posle meča odvezen u bolnicu.

U sledećem kolu Superlige, Partizan gostuje Dinamu iz Vranju, takođe u Surdulici (28. avgust), dok Radnik ide u Lučane kod Mladosti.

Iznenađenje na startu!

Fudbaleri Partizana doživeli su poraz u 1. kolu domaćeg šampionata pošto je od njih bolji bio Radnik iz Surdulice koji je pred svojom publikom slavio minimalnim rezultatom - 1:0 (0:0), a junak meča bio je bivši đak crno-belih Igor Zlatanović.

On je u 51. minutu odlično reagovao posle centaršuta s desne strane i skrenuo je loptu u mrežu Stojkovića pošto je pobegao Svetozaru Markoviću.

U Surdulici je ove večeri ispisana i istorija pošto je ovo prvi put od 18. avgusta 1991. godine da je Partizan poražen na startu prvenstva. Crno-beli su tada, još u prvenstvu Jugoslavije, izgubili od Veleža dok su u ovom veku remizirali samo jednom u prvom meču u ligi.

Posle sto minuta fudbala u Surdulici:

RADNIK - PARTIZAN 1:0 (0:0)

Posle dva odlična meča "valjka" u Evropi gde su stvarali šanse i lako matirali Rudar iz Pljevalja šest puta, navijači crno-belih očekivali su da će Partizan umeti, čak i sa ponovo izmenjenim sastavom - što je već postao manir Miroslava Đukića, da ostvari pobedu na jugu Srbije gde domaći Radnik nije poražen u 2018. godini.

Po sparnom vremenu, uz pet izmena u odnosu na duel u Beogradu u četvrtak, Partizan i Radnik su igrali sporo, tromo, bez ritma, i po pravilu šutirali sa distance.

Tek jedan od njih bio je opasan, kada je Tošić zaobišao dvojicu igrača i šutirao pod prečku, ali je Nikola Vasiljević uspeo sjajno da interveniše i da tako da "vetar u leđa" svojim saigračima koji su upali u malu krizu u poslednjih petnaestak minuta prvog dela igre. 

Odmah po povratku s pauze zapretio je Đerlek, da bi već u 51. minutu domaćin došao do vođstva. Zaspala je odbrana, Zlatanović je prvo sačuvao loptu pored Valijentea i prosledio je na desnu stranu, da bio Mladenović poslao idealnu loptu koju je Zlatanović, sada pored Markovića, skrenuo u dalji ugao gola Stojkovića. 

Žalio se golman Srbije na bolove u kolenu, kao i Tošić koji je brzo ustupio mesto Ožegoviću, da bi ovaj doneo živost Partizanu, ali i promašio najveću šansu. 

Prvo je u 75. Radnik mogao do gola kada je Zlatanović posle dobrog prekida promašio loptu s pet metara, da bi brzu kontru neuspešno završili Rikardo i Ožegović. Srpski fudbaler je asistirao napadaču s Zelenortskih Ostrva, njemu je u šut ušao Vasiljević, da bi Ožegović promašio praznu mrežu.

Pritiskao je Partizan, bio sve vreme pred golom, ali nije uspevao da ugrozi domaće.

Kraj susreta obeležila je i neprijatna scena kada je Ožegović dobio lakat u potiljak, insistirao da igra dok je Partizan jurio gol zaostatka, da bi na kraju morao da bude odvezen u bolnicu...

Ovo je ujedno i prva pobeda Radnika u međusobnim susretima s Partizanom.



Reči Miroslava Đukića da je Parizanu neophodna veća rotacija za borbu na tri fronta večeras su dobile znatno veću težinu neko što je to bio slučaj nakon druge utakmice sa Rudarom iz Pljevalja. Crno-beli su prosuli sve dobro što je učinjeno na premijeri u kvlalifikacijama za Ligu Evrope. Nisu imali jasnu ideju na koji način da nadmudre defanzivnu formaciju ekipe Mladena Dodića, a onda je popustila i koncetracija, što su Surduličani uspeli da kazne i dođu do istorijskog slavlja protiv velikog protivnika - 1:0 (0:0).

Crno-beli su se tokom najvećeg toka utakmice mučili sa protivnikom i teškim terenom. Ekipa koju je izveo Miroslav Đukić od samog starta meča nije uspela da uspostavi apsolutnu dominaciju na terenu, pa su tako izostale i one kolosalne prilike. Iako se na terenu nalazio veliki broj kreativnih veznih igrača u crnim dresovima, najistureniji napadač gostiju Rikardo Gomeš bio je potpuno odsečen od ostatka tima, pa je mnogo toga zavisilo od individualnih pokušaja Pantića, Tošića i Ivanovića.

Zoran Tošić je bio najkonkretniji u prvih 45 minuta, ali da je daleko od pravog ritma videlo se na početku prvog poluvremena, kada se požalio na povredu kolena, a na teren ušao Ožegović. Ubrzo su se na terenu umesto Đerleka i Ivanovića našli Suma i Saša Ilić, kao poslednji aduti Miroslava Đukića.

Koncepciju igre koju je osmislio strateg crno-belih na samo startu drugog poluvremena u potpunosti je isekao mladi napadač Radniuka Igor Zlatanović. On je na sjajan način iskoristio odličan centaršut izuzetno opasnog desnog beka domaćina Siniše Mladenovića i preciznim udarcem glavom matirao Vladimira Stojkovića. Duel sa njim je tada izgubio Svetozar Marković, koji se okliznuo prilikom pokušaja da interveniše, pa je ostavio dovoljno prostora protivniku da dođe do povoljne pozicije za postizanje gola.

Talentovani golgeter Surduličana je u 77. minutu mogao da se proslavi. Ostao je sam pred golom Vladimira Stojkovića, ali je omašio ceo fudbal. Taj trenutak je mogao već tada da razreši svaku dilemu po pitanju pobednika, ali i da bude koban po Radnik. Nakon tog promašaja Zlatanovića otvorila se brza kontra Partizana, Rikardo je izašao sam pred Vasiljevića, ali je golman domaćina odlično reagovao i sačuvao vođstvo svog tima.

Osim tog trenutka, Partizan ništa konkretnije nije uspeo da učini do kraja meča, Radnik je pokušao i uspeo u potpunosti da umrtvi utakmicu i dođe do prvog slavlja nad Partizanom u svojoj istoriji.

RADNIK – PARTIZAN 1:0 (0:0)
/Zlatanović 51/

Stadion Radnika
Kapacitet: 3.312
Sudija: Nenad Đokić (Užice)

RADNIK (4-1-4-1): Vasiljević – Mladenović, Žarković, Milovanović, Čubrilo (od 71. Đorđević) – Pejčić (od 69. Pavlović) – Pantelić, Stevanović, Keremeh, Stojanović – Zlatanović (od 84. Ristović).

PARTIZAN (4-4-2): Stojković – Enake, Marković, Valijente, Šehović – Tošić (od 57. Ožegović), Zdjelar, Pantić, Đerlek (od 62. Suma) – Ivanović (od 73. Ilić), Rikardo.

Superliga, 1. kolo:

Petak:

Crvena zvezda - Dinamo Vranje 3:0 (1:0)
/Jovančić 41, Joveljić 51, Jevtović 76/

Vojvodina - Mladost 1:1 (1:1)
/Fofana 13 - Dimić 29/

Subota

Čukarički - Zemun 1:1 (1:0)
/Ovusu 25 - Simić 61/

Voždovac - Bačka 1:0 (1:0)
/Ješić 4/

Napredak - Rad 1:0 (1:0)
/Vukanović 7pen/

Nedelja

Radnik - Partizan 1:0 (0:0)
/Zlatanović 51/

Radnički - Proleter 3:1 (2:0)
/Mrkić 10, Nikodijević 28, 77 - Krstevski 88/

Ponedeljak:
17.00: Spartak - Mačva

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar