Највећи трансфер у историји Евертона!

Купљен Бразилац од 56. 000. 000 евра! Карамеле експресно завршиле посао!

Фудбал 22.07.2018 | 18:15
Највећи трансфер у историји Евертона!
Почело је да се шушка пре пет или шест дана, а посао је већ данас завршен!

Евертон сутра добија најскупље појачање у историји! Бразилски офанзивац Ришарлисон стиже из Вотфорда у трансферу тешком чак 50.000.000 фунти, што је нешто више од 56.000.000 евра! Досадашњи рекордер ке био Гилфи Сигурдсон који је прошлог лета плаћен Свонсију нешто више од 50.000.000 евра.

Ришарлисон је прошлог лета дошао у Вотфорд за 12.000.000 фунти, а клуба са Викариџ Роуда је сада на њему зарадио четири пута више. Подсетимо да је тада био на рубу преласка у Ајакса, све је било договорено, али је променио мишљење у последњем тренутку и одлучио се за Вотфорд који му је понудио више новца. Испоставило се да су Стршљенови наравили најбољи посао у историји... Плус што им је Ришарлисон био један од најстандарднијих играча и одиграо је сваки првенствени меч претходне сезоне.  

Кључ трансфер је био Евертонов тренер Марко Силва који је Ришарлисона тренирао у Вотфорду у првом делу сезоне и могао да се увери у његов квалитет и потенцијал.

Евертон је означио довођење крилног нападача као приоритет у овом прелазном року. Прва мета је биоРишарлисонов земљак Малком из Бордоа за којег су Карамеле нудиле 40.000.000 евра, имали пристанак француског клуба, али је играч одбио због жеље да се пресели у Рому. Када је и дефинитивно пропао посао са Малкомом, Евертон се потпуно фокусирао на Ришарлисона и за неколико дана завшрио посао.

На почетку преговора је Евертон нудио 40.000.000 фунти, Вотфорд је зацепио цену од десет милиона више и не очекујући да ће је Евертон платити. Али клуб са Гудисона више није хтео да губи време и платио је тражену цену. Ришарлисон је напустио припреме Вотфорда у Аустрији и упутио се ка Енглеској где ће сутра обавити лекарске прегледе и бити потврђен као најскупље  појачање у историји Еверона.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар