Najveći transfer u istoriji Evertona!

Kupljen Brazilac od 56. 000. 000 evra! Karamele ekspresno završile posao!

Fudbal 22.07.2018 | 18:15
Najveći transfer u istoriji Evertona!
Počelo je da se šuška pre pet ili šest dana, a posao je već danas završen!

Everton sutra dobija najskuplje pojačanje u istoriji! Brazilski ofanzivac Rišarlison stiže iz Votforda u transferu teškom čak 50.000.000 funti, što je nešto više od 56.000.000 evra! Dosadašnji rekorder ke bio Gilfi Sigurdson koji je prošlog leta plaćen Svonsiju nešto više od 50.000.000 evra.

Rišarlison je prošlog leta došao u Votford za 12.000.000 funti, a kluba sa Vikaridž Rouda je sada na njemu zaradio četiri puta više. Podsetimo da je tada bio na rubu prelaska u Ajaksa, sve je bilo dogovoreno, ali je promenio mišljenje u poslednjem trenutku i odlučio se za Votford koji mu je ponudio više novca. Ispostavilo se da su Stršljenovi naravili najbolji posao u istoriji... Plus što im je Rišarlison bio jedan od najstandardnijih igrača i odigrao je svaki prvenstveni meč prethodne sezone.  

Ključ transfer je bio Evertonov trener Marko Silva koji je Rišarlisona trenirao u Votfordu u prvom delu sezone i mogao da se uveri u njegov kvalitet i potencijal.

Everton je označio dovođenje krilnog napadača kao prioritet u ovom prelaznom roku. Prva meta je bioRišarlisonov zemljak Malkom iz Bordoa za kojeg su Karamele nudile 40.000.000 evra, imali pristanak francuskog kluba, ali je igrač odbio zbog želje da se preseli u Romu. Kada je i definitivno propao posao sa Malkomom, Everton se potpuno fokusirao na Rišarlisona i za nekoliko dana zavšrio posao.

Na početku pregovora je Everton nudio 40.000.000 funti, Votford je zacepio cenu od deset miliona više i ne očekujući da će je Everton platiti. Ali klub sa Gudisona više nije hteo da gubi vreme i platio je traženu cenu. Rišarlison je napustio pripreme Votforda u Austriji i uputio se ka Engleskoj gde će sutra obaviti lekarske preglede i biti potvrđen kao najskuplje  pojačanje u istoriji Everona.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar