Валверде рекао: Френки и само Френки!

Барса чека крај квалификација због Де Јонга.  Ајаксу иде 50. 000. 000, фудбалер неће ни да слуша друге понуде.

Фудбал 24.07.2018 | 15:00
Валверде рекао: Френки и само Френки!
Адријен Рабио последњих дана прва тема кад се помене Барселона. Чека се да Пари Сен Жермен за 80.000.000 евра купи Миралема Пјанића, па да онда устукне пред жељом Рабиоа да оде и коначно попусти пред Барсиним налетима. Међутим, каталонски Спорт подсећа да Блауграна упоредо ради на још неколико пројеката, а онај који тренер Ернесто Валверде држи на врху листе приоритета зове се – Френки де Јонг.

Прегањање са Ајаксом траје већ месецима, пошто су после неколико сушних сезона у Амстердаму схватили да како знају и умеју морају да се ове сезоне домогну Лиге шампиона. Стартују у другом колу квалификација против Штурма из Граца, већ у трећем кругу би могли да налете на рецимо московски Спартак или Фенербахче. У плеј-офу сигурно неће бити носилац па би за ривала могли да добију и Бенфику, Базел, Динамо из Кијева.

Поента је да Ајаксу предстоји тежак пут до европске елите, који би постао још тежи ако би дозволили 21-годишњем везисти да оде. Али Валверде је импресиониран Де Јонгом. Дугорочно види га као наследникаИвана Ракитића. И спреман је да чека. Чак и крај августа и европских квалификација ако треба. Само да Де Јонг дође. Сам играч је већ пружио руку Каталонцима и рекао да долази или овог или следећег лета. До тада неће ни узимати друге опције у разматрање, а знате да смо вам већ писали о интересовању ПСЖ-а.

Што се тиче обештећења, Барса је већ одвојила 50.000.000 евра. С обзиром да Де Јонг – лично је разговарао и са Валвердеом -не жели ни у један други клуб Ајакс не може превише да затеже.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар