Акселе, једном у животу стави фудбал испред новца!

Борусија зове! А Белгијанац је већ говорио о томе да би волео још једном да заигра у Кини.

Фудбал 24.07.2018 | 14:00
Акселе, једном у животу стави фудбал испред новца!
Таленат није споран, па ни то да је прави професионалац. Само што Аксела Витсела пехари и велика каријера не занимају толико колико новац који фудбал даје. Тражило га је пола Европе док је био у Бенфики, он је изабрао Зенит. Због пара наравно. Тражили су га сви и 2017. када је постало јасно да иде из Санкт Петебурга, чак је имао и договор са Јувентусом и у Торину био у хотелу, само да би у последњем тренутку отишао у Кину. Али на Далеком истоку фудбалско сунце није толико лепо као у Европи, па је Белгијанац недавно изјавио да би се радо вратио на Стари континент. Чуле су се те речи широм континента и прва је реаговала Борусија Дортмунд.

Немачки медији наводе да су нови шеф струке Лусијан Фавр и спортски директор Михаел Цорк баш Витселаидентификовали као приоритетно појачање у финишу прелазног рока. Без обзира на то што су овог лета за 20.000.000 евра из Вердера већ довели Томаса Дилејнија. Очигледно на Вестфалену желе нешто чвршћу екипу. У нападу имају сасвим довољно поверења у играче какви су Марко Ројс, новајлија Маријус Волф, паКристијан Пулишић и Џејдон Санчо.

Фавр је ипак свестан да је Борусија превише лако примала голове. Зато је из Мајнца за 28.000.000 евра довео и штопера Абдуа Дијала (заменио Сократиса Папастатопулоса). Витсел би све то лепо повезао.

Према информацијама из Немачке куповина 29-годишњег аса није финансијски неизводљива. У Дортмунду се надају да би било довољно да издвоје 20.000.000 евра како би одобровољили Тијенђин Кванђијан на сарадњу. Витселу уговор истиче децембра 2019. године. А јасно је да га неће продужити, па би неко дуго оклавење могло скупо да кошта Кинезе.

Само је питање да ли Витсел жели у Дортмунд или се под старе дане присетио да је ипак могао да игра у малтене ком је код клубу хтео? Ако он не буде желео у Борусију, спекулише се да би Фавр и Цорк могли да крену по Челсијевог Тијемуеа Бакајока, који је блистао у Монаку, али су му се у Премијер лиги навијачи углавном смејали.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар