Aksele, jednom u životu stavi fudbal ispred novca!

Borusija zove! A Belgijanac je već govorio o tome da bi voleo još jednom da zaigra u Kini.

Fudbal 24.07.2018 | 14:00
Aksele, jednom u životu stavi fudbal ispred novca!
Talenat nije sporan, pa ni to da je pravi profesionalac. Samo što Aksela Vitsela pehari i velika karijera ne zanimaju toliko koliko novac koji fudbal daje. Tražilo ga je pola Evrope dok je bio u Benfiki, on je izabrao Zenit. Zbog para naravno. Tražili su ga svi i 2017. kada je postalo jasno da ide iz Sankt Peteburga, čak je imao i dogovor sa Juventusom i u Torinu bio u hotelu, samo da bi u poslednjem trenutku otišao u Kinu. Ali na Dalekom istoku fudbalsko sunce nije toliko lepo kao u Evropi, pa je Belgijanac nedavno izjavio da bi se rado vratio na Stari kontinent. Čule su se te reči širom kontinenta i prva je reagovala Borusija Dortmund.

Nemački mediji navode da su novi šef struke Lusijan Favr i sportski direktor Mihael Cork baš Vitselaidentifikovali kao prioritetno pojačanje u finišu prelaznog roka. Bez obzira na to što su ovog leta za 20.000.000 evra iz Verdera već doveli Tomasa Dilejnija. Očigledno na Vestfalenu žele nešto čvršću ekipu. U napadu imaju sasvim dovoljno poverenja u igrače kakvi su Marko Rojs, novajlija Marijus Volf, paKristijan Pulišić i Džejdon Sančo.

Favr je ipak svestan da je Borusija previše lako primala golove. Zato je iz Majnca za 28.000.000 evra doveo i štopera Abdua Dijala (zamenio Sokratisa Papastatopulosa). Vitsel bi sve to lepo povezao.

Prema informacijama iz Nemačke kupovina 29-godišnjeg asa nije finansijski neizvodljiva. U Dortmundu se nadaju da bi bilo dovoljno da izdvoje 20.000.000 evra kako bi odobrovoljili Tijenđin Kvanđijan na saradnju. Vitselu ugovor ističe decembra 2019. godine. A jasno je da ga neće produžiti, pa bi neko dugo oklavenje moglo skupo da košta Kineze.

Samo je pitanje da li Vitsel želi u Dortmund ili se pod stare dane prisetio da je ipak mogao da igra u maltene kom je kod klubu hteo? Ako on ne bude želeo u Borusiju, spekuliše se da bi Favr i Cork mogli da krenu po Čelsijevog Tijemuea Bakajoka, koji je blistao u Monaku, ali su mu se u Premijer ligi navijači uglavnom smejali.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar